Donacija socijalno ugroženima na Kosovu i Metohiji

0
285
romanolil.net
Novi Sad , 14. maj 2021.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević prisustvovao je danas ispraćaju kontingenta humanitarne pomoći za stanovništvo na Kosovu i Metohiji koju je Pokrajinska vlada donirala Eparhiji raško-prizrenskoj.

Iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu, put Kosova i Metohije krenula je donacija u vidu prehrambenih proizvoda, namenjena nesmetanom funkcionisanju narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, zatim sredstava za higijenu, đačkih torbi i školskog pribora za socijalno ugrožene porodice, ukupne vrednosti 5,7 miliona dinara.

„Veliko mi je zadovoljstvo što danas našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji šaljemo poruku da je neupitan njihov nacionalni, verski i kulturni identitet i da je za nas u Pokrajinskoj vladi, kao i za sve građane Vojvodine, ovo jedan važan most kojim izgrađujemo ne samo poverenje, prijateljstvo i podršku nego, pre svega, veru u neprolaznost našeg jedinstva“, izjavio je Milošević.

„Ovaj kamion sa 22 tone pomoći namenjen je svima koji su na Kosovu i Metohiji ujedinjeni, nažalost, oko siromaštva i svakodnevnih problema. Stoga dugujemo posebnu zahvalnost vladiki Teodosiju, koji, sa svojim sveštenstvom, ne prepoznaje samo verske probleme, već pomaže svim ljudima koji su u nevolji“, naglasio je resorni sekretar.

U narodnim kuhinjama na području Eparhije raško-prizrenske svakodnevno se hrani oko dve hiljade korisnika, a u njima se priprema i užina za đake u četiri osnovne škole.