Deseti susreti pesnika i slikara u Malom Staparu

0
222
romanolil.net

Novi Sad , 12. septembar 2021.

Na salašu Romića u Malom Staparu danas je u organizaciji Fondacije„Vetrenjača iz Sivca“ održan deseti, jubilarni susret pesnika i slikara, koje je u ime Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata pozdravila pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Čestitajući organizatorima na kreativnosti, inovativnosti i istrajnosti, koju su dočekali obeležavajući današnji jubilej, sekretar Milošević je istakla da su danas na jednom mestu u velikom broju se okupili pesnici, muzičari i slikari i to jeste slika s jedne strane kulture, a i njene decentralizacije, koju Pokrajinska vlada snažno podržava.

„ Ovakve manifestacije jesu i dobar primer budućim pokolenjima, da vide i nauče kako se neguje i čuva tradicija i na koji način se održavaju ovako plemeniti događaji“ rekla je Miloševićeva i istakla da prostor Vojvodine jeste jedno veliko bogatstvo različitosti, na koje smo svi ponosni i kao takvo ga čuvamo i podržavamo.

Sekretarijat na čijem sam čelu, a i Pokrajinska vlada, apostrofirala je sekretar Milošević, biće i nadalje partner ovakvim manifestacijama, koje pokazuju naše identitete, naše poreklo, govore o tome ko smo i gde pripapadamo i zato ova „vetrenjača“ kulture ne sme da se zaustavi.

Počasna gošća manifestacije bila je književnica Jelena Delibašić, koja je održala besedu o smislu čoveka i ljubavi, a u programu su učestvovali brojni književnici.

Izložbu slika Jovana Soldatovića otvorio je prim. dr Srđan Soldatović i Nikola Mirkov.