Dečiji osmesi, njihova radost, su nam najvažniji

0
368
romanolil.net

Sefkerin, 29. april 2021

Na inicijativu pokrajinskog poslanika Predraga Ginculja i odbornika u romskom naselju – Sefkerin sprovela se akcija uređenja dečjeg sportskog igrališta.

Pored odbornika i članova Saveta mesne zajednice Sefkerin, akciji su se pridružili i građani iz ovog dela naselja, tako da će teren na radost dece dobiti i na estetici i na funkcionalnosti.

Radnici javnog preduzeća „Mladost“ Opovo su pokosili travu, dok su volonteri obeležili teren, postavili mreže i ofarbali sprave za igranje i klupe.

Sefkerin -obnova dečijeg igrališta
Sefkerin -obnova dečijeg igrališta

„Pokazali smo da brinemo o deci i da su nam njihov osmeh i radost najvažniji. Nastavićemo da gradimo dečja igrališta, kao i velike, konkretne projekte, koji će značiti svim građanima Sefkerina“, poručio je organizator ove akcije Predrag Ginculj.

Akciju su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov, a akciju je podržala lokalna samouprava.

pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, obišla je novoizgrađeno romsko naselje u Opovu i tom prilikom istakla zadovoljstvo onim što je videla.

„Izuzetno zadovoljna današnjom posetom i pre svega aktivnostima koje se realizuju u romskom naselju, a tiče se igrališta jer je sport budućnost za našu decu kako ne bi sedeli samo za računarima, već da se druže, igraju i budu fizički aktivni. Naravno, obrazovanje i škola su najvažniji ali je sport i pravilan fizički razvoj bitan za njihovo odrastanje.

Takođe, obišla sam i novoizgrađeno romsko naselje u Opovu gde sam zatekla izuzetno dobro urađenu infrastrukturu.Razgovarala sam sa romskim stanovništvom i ono što sam zaključila jeste da je potrebno da se radi na uličnoj rasveti.Dobila sa uveravanja od predsednika opštine da će se i taj problem u skoroj budućnosti rešiti.

Svakako, lepo bi bilo da se i u Opovu napravi jedno dečje igralište“, izjavila je pokrajinska poslanica Jelena Jovanović.

Takođe, Jovanović i Markov su razgovarali o pripremi za realizaciju lokalnog akcionog plana za Rome, kao važnog dokumenta kojim bi se unapredio, ne samo romske zajednice, nego i celokupnog stanovništva Opštine Opovo.