Bezrazložno hapšenje novinarke Tamare Grujić u Vučitrnu

0
357
romanolil.net

Beograd, 19. april 2021.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković saopštio je da su pripadnici Kosovske policije priveli juče u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić koja realizuje emisiju „S Tamarom u akciji“.

Zvanični sajt Vlade Republike Srbije prenosi u celini izjavu za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju:

„Tamaru Grujić i članove njenog tima policija je nekoliko sati držala u stanici iako nisu počinili nikakvo krivično delo, već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

Grujić u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Kosovu i Metohiji.

U sklopu tih aktivnosti juče je želela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Kaljaju, međutim, policija ih je tom prilikom privela.

Autor: kim.gov.rs

Ovo privođenje je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije, koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika.

Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja.

Zahtevam da Tamara Grujić i njene kolege bez odlaganja budu pušteni na slobodu i da im se omoguću da nesmetano rade svoj plemeniti posao.

O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svim medijskih udruženja.

Nedopustivo je da medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao“, naveo je Petković.