Basta u poseti Veslačkom klubu „Čurug“

0
354
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je, zajedno sa predsednikom opštine Žabalj Urošem Radanovićem, Veslački klub „Čurug“.

„Na konkursu za razvoj sporta u AP Vojvodini, opredelili smo 400 hiljada dinara za veslački klub u Čurugu, koji ima preko 50 aktivnih veslača. Danas smo se uverili da sportisti vredno treniraju, odlično funkcionišu i da imaju dobre uslove za trening“, rekao je Basta.

Sekretar je dodao da je sa predsednikom opštine Žabalj razgovarao o daljem zajedničkom ulaganju u sport, omladinski sektor, te o otvaranju kancelarije za mlade.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović naglasio je da lokalna samouprava svake godine izdvaja više od 12 miliona dinara za sport.

„Trudimo se da svim sportskim klubovima i udruženjima omogućimo nesmetano funkcionisanje i da svi naši sportisti imaju adekvatne uslove za treniranje i takmičenje“, kazao je Radanović.

On je dodao da je u planu povećavanje budzetskih sredstava za sport i sportsku infrastrukturu, u saradnji sa resornim sekretarijatom.

Veslački klub „Čurug“ osnovan je 2003. godine. Tokom gotovo dve decenije postojanja, veslači su bili veoma uspešni i na takmičenjima su osvojili brojne medalje. Predsednik kluba Ivan Tucakov rekao je da bez podrške resornog sekretarijata i lokalne samouprave, klub ne bi uspeo da dostigne nivo na kojem se trenutno nalazi.