Basta posetio učesnike međunarodnog kik-boks kampa u Kanjiži

0
302
romanolil.net

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Kanjižu, gde je sa predsednikom Opštine Robertom Fejstamerom razgovarao o unapređenju sporta i sportske infrastrukture u toj opštini.

Basta i Fejstamer su potom obišli učesnike međunarodnog trening kampa u kik-boksu, koji se i ove godine održava na obali Tise, u kampu civilnog društva „Odred izviđača Kanjiža“.

Gotovo dve stotine dece imaju priliku da, tokom sedmodnevnog kampa, u radu sa 14 licenciranih vrhunskih trenera uče, treniraju i usavršavaju svoje sportske veštine. Treninzi se odvijaju tri puta dnevno na tatamiju i u ringu.

Istovremeno, ovo je prilika i za trenere da kroz zajednički rad i edukaciju razmene iskustva i informacije o novim metodama treninga, borbama i pravilima.

Basta je istakao da su uslovi u kampu sjajni, da mladi rade sa odličnim trenerima, i imaju priliku da se uče pravim vrednostima.

On je dodao da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu godinama podržava ovaj kamp, te da je dobar partner i Kik-boks savezu Vojvodine, koji poslednjih nekoliko godina sa svojim klubovima ostvaruje odlične rezultete.

Robert Fejstamer je naglasio da Opština Kanjiža svake godine izdvaja oko 15 miliona dinara za aktivnosti sportskih klubova. On je naveo da se zajedno sa Pokrajinskom vladom ulaže i u razvoj sportske infrastrukture na Tisi, gde se održavaju brojni kampovi tokom leta i jeseni.

Pored vremena provedenog na tatamiju, za mlade kik-boksere organizovane su i druge aktivnosti, kao što su plivanje, vožnja čamcima, obilazak Kanjiže i okoline, poseta kulturnim manifestacijama i drugo.

Organizator ovogodišnjeg kampa je Boks klub „Ringfajter“ (Ringfighter), u saradnji sa Kik-boks savezom Vojvodine, a otvaranju kampa prisustvovao je predsednik Kik-boks saveza Srbije Miodrag Jotić.