Ako se udružimo svi mi koji želimo dobro Srbiji, postoji verovatnoća da ćemo se sastati za dve godine u ovoj sali i reći – mogli smo i uspeli smo

0
589
romanolil.net

25. mart 2021.
U Palati Srbija danas je održana konferencija za medije povodom početka projekta „Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti“, na kojoj su govorili Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu i Milorad Bjeletić, izvršni direktor Beogradske otvorene škole.

Ministarka Čomić istakla je da svako društvo prolazi kroz proces utemeljenja dijaloga. Ono što razlikuje uspešna i neuspešna društva u svetu jeste da li su to društva koja razgovaraju ili su to društva koja ne umeju da razgovaraju i neguju sukobe.

Beogradska otvorena škola kao nosilac projekta sa našim ministarstvom kao partnerom ali i sa drugim međunarodnim i domaćim partnerima uz podršku Evropske unije učestvuje u temeljenju instituta društvenog dijaloga u našoj zemlji, izjavila je Čomić.