29,1 milion dinara za opštine Medveđa, Lebane i Bojnik

0
333
romanolil.net

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave opredelilo je iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave 29,1 milion dinara za realizaciju projekata u tri opštine Jablaničkog upravnog okruga.

Opštine Medveđa, Lebane i Bojnik potpisuju danas sa ministarkom Marijom Obradović ugovore o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave – podrška razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave.

Ministarka Obradović je nakon potpisivanja ugovora sa predsednikom opštine Medveđa Nebojšom Arsićem istakla da su se gradovi i opštine u Srbiji probudili i ove godine konkurisali sa 225 projekata u vrednosti od 2,2 milijarde dinara za sredstva iz Budžetskog fonda. Vrednost Fonda za ovu godinu je 460 miliona dinara koji su dodeljeni za projekte u 54 jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Medveđa je konkurisala po dva cilja, a to su infrastruktrni projekti i projekti zaštite od elementarnih nepogoda, čija je ukupna vrednost oko 13,5 miliona dinara i kojima će se izvršiti rekonstrukcija i sanacija PU „Mladost“, kao i očistiti rečna korita i sanirati putna mreža oštećena usled elementarnih nepogoda, navela je Obradović.

Ona je dodala da se Medveđa često spominje u Vladi Srbije kao jedna od najaktivnih opština, koja traži sredstva za svoje projekte, a sve kako bi popravila funkcionisanje lokalne samouprave.