26. ELANOVA LIKOVNA KOLONIJA U SOMBORU

0
287
romanolil.net

Datum: 22 Avgusta, 2021

U okviru 26. slikarske kolonije „Elan 2021. godine“, na platou ispred zgrade Županije u subotu, 21. avgusta, organizovana je tradicionalna retrospektivna izložba, na kojoj su posetioci mogli da vide preko 200 izabranih dela, koja su nastajala tokom svih Elanovih kolonija u Somboru.

Izložbu je zvanično otvorila zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

„Zahvaljujući očigledno dobro osmišljenoj ideji Kolonije, koja živi, evo već dvadeset šest godina, Kazneno-popravni zavod Sombor, u okviru koga egzistira bogata Elanova riznica slika nastalih u proteklom peridu, postavio je pred naše goste i sugrađane izložbu umetničkih dela koja na ovaj način postaju dostupna široj javnosti i tako obogaćuju kulturnu i turističku ponudu našeg Grada, ali i razbijaju predrasude i stereotipe o zatvorima i zatvorenicima“, poručila je zamenica gradonačelnika Tica.

Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde, istakao je da je ova manifestacija uspešna, dobra i veoma potrebna sistemu i ljudima, što potvrđuje njeno trajanje koje je duže od četvrt veka.

Izložbu je posetila i republička poslanica Nevena Vujadinović.