KAKANJ: Potpisan sporazum za izgradnju devete zgrade za Rome

U realizaciji ovog projekta Caritas Švicarske učestvuje s 262.000 KM, dok je učešće Općine Kakanj 200.000 KM plus vrijednost građevinskog zemljišta i renta (40.000 KM), te uređenje infrastrukture, komunalni priključci, ispitivanje tla itd. (42.000 KM)

Foto: Općina Kaknj

Sporazum između Općine Kakanj i Caritasa Švicarske o međusobnim odnosima u realizaciji projekta „Stambeno zbrinjavanje Roma 2020/2021. godina u općini Kakanj“ potpisan je danas u sali Općine. Radi se o izgradnji devete zgrade socijalnog stanovanja u koju će biti smještene socijalno ugrožene porodice Roma.

U realizaciji ovog projekta Caritas Švicarske učestvuje s 262.000 KM, dok je učešće Općine Kakanj 200.000 KM plus vrijednost građevinskog zemljišta i renta (40.000 KM), te uređenje infrastrukture, komunalni priključci, ispitivanje tla itd. (42.000 KM).

U okviru ovog projekta planirana je izgradnja zgrade s 8 stambenih jedinica.

Postoji mogućnost da zgrada bude i većih dimenzija, s više stanova, jer će Caritas Švicarske i Općina Kakanj aplicirati na javni poziv Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH sa ciljem da se za ovaj projekat osigura dodatnih 100.000 KM, kazali su iz Općine.

Jučer su otvorene i ponuda za izbor izvođača radova na izgradnji sedme zgrade socijalnog stanovanja u naselju Varda u koju će biti smještene socijalno ugrožene porodice Roma.

Izgradnju ove zgrade s 10 stanova finansirat će Caritas Švicarske iznosom od 226.000 KM, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH iznosom od 100.000 KM i Općina Kakanj čije je učešće 200.000 KM (učešće, građevinsko zemljište, renta itd.)

(portal-udar.net)

1 Comment

  1. frolep rotrem Reply

    Hiya very cool blog!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your web site and take the feeds also?KI'm glad to seek out a lot of helpful information right here in the post, we need develop more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *