Budimo solidarni, molimo se  za zdravlje i ne radimo suprotno

Povodom uvođenja policijskog časa za predstojeće praznike RP jasna:

Budimo solidarni, molimo se  za zdravlje i ne radimo suprotno

Povodom uvođenja policijskog časa za vreme prvomajskih praznika i Đurđevdana, portparolka Romske Partije Sanja Šajn  danas je istakla:

,,Povodom  Đurdjevdana,  slave koja se slavi u velikom broju pravoslavnih domaćinstava a najviše je slave pripadnici romske nacionalne zajednice, smatramo da je više nego opravdano da se u najvećoj mogućoj meri ograniće socijalni kontakti i uvede zabrana kretanja i u tom smislu u potpunosti podržavamo stav vlade, jer deo   Đurdjevdanske molitve posvećen zdravlju ukućana i bližnjih  zauzima najistaknutije mesto u obraćanju Bogu  i svim svetima na ovaj dan  .

Ono što   posebno brine to je da veliki broj porodica, koji proslavljaju ovaj dan,  nema osnovne životne namernice, a da u neformlnim naseljima vladaju izuzetno teški uslovi života u gotovo svakoj porodici. Apelujemo na sve one koji imaju,  na lokalne vlasti   na organizacije koje se bave humanitarnim radom kao i na pojedince da preispitaju svoje mogućnosti i pomognu ugroženima. Danas nam je solidarnost potrebnija nego ikad. ,,

Romska Partija

Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *