FORMIRANJE FONDA SOLIDARNOSTI

Predsednik Romske Partije Srđan Šajn danas je izjavio:

Ako sve koje pozivamo, prihvate naš poziv i uplate u Fond za socijalno ugroženu, po 100 eura koje će im R. Srbija dati iz programa podrške povodom korona virusa, stvoriće se fond vredan više stotina miliona a isti bi služiti za pomoć deci koja žive u socijalno ugroženim porodicama i neformalnim naseljima.

Podsećam da su u ovom trenuktu posebno ranjive porodice koje imaju novo rođene bebe, a majke nemogu da ih doje, takođe nesmemo dozvoliti da deca u školskom uzrastu nemaju šta da jedu dok se neki bahate.

Fondom bi upravljala Vlada Republike Srbije i niko za to nebi dobijao bilo kakvu nadoknadu. Smatramo da je ispravno što država poštuje Ustav, tako što svakog stvalja u isti položaj u ovom trenutku i priprema se da svakom punoletnom građaninu uplati 100 eura ali istovremeno apelujemo na svest naših građana da budu solidarni jer nam je solidarnost u ovom trenutku potrebnija više nego ikad.

Moramo da pomognemo najviše onima kojima je najpotrebnije.

Svi  predsednici političkih partija sa svojim porodicama treba da budemo primer u ovoj akciji.

Pozivamo sve narodne poslanike, članove Vlade Republike Srbije, državne sekretare, savetnike i pomoćnike u ministrastvimao kao i druge najodgovornije visoko pozicionirane državne funkcionere, njihove saradnika u republičkim, gradskim i opštinskim organima, sve tužioce, isudije, te naše radnike u diplomatsko konzularnim predstvaništvima da svojih 100 eura koje trebaju da dobiju iz Državnog fonda a povodom korona virusa uplate u Fond Republike Srbije za socijalno ugorženu decu koji su najviše pogođeni korona virusom.

Takođe pozivamo i sve aktiviste NVO koji svoje prihode ostvaraju tako što imaju ozbiljna primanja kako iz domaćih tako i iz međunarodnih organizacije, a bave se ljudska i manjinska prava da uplate u ovaj fond po 100 eura.

Bogati ljudi Srbije i velike kompanije trebaju da daju poseban doprinos ovoj akciji.

Predsednik Romske Partije Srđan Šajn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *