NE MOŽE O ROMIMA BEZ ROMA, U MRAKU, BEZ OBRAZOVANJA !

Povodom 8 aprlima medjunarodnog dana Roma RP jasno ističe:

Uz čestitke svim propdanici Romske zajednice povodom medjunarodmog dana Roma 8 aprila, predsednik Romske Partije Srđan Šajn je istakao:

,,Koristimo priliku da podsetimo sve odgovorne da moramo zajedno da radimo u cilju unapredjenja položaja pripadnika romske zajednice.

Veliki broj gradjana, a medju njima najveći broj Roma u situaciji krize nemaju struju, njihova deca menogu da prate nastavu i takve stravi nisu primerene vremenu u kome živimo.

Definitivno moramo da se opredelimo kao društvo ili hoćemo da zajedno rešavamo probleme Roma i Romkinja ili će da ih se sećamo samo svakoga 8 aprila, tako što ćemoi svi mi koji imamo odgovornost da konstatujemo da moramo da uradimo više.

Poražavajuće je da odgovorni u Ministrastvu za rad i socijalna pitanja, kako saznajemo iz pisanja medija, neznaju koliko ima neformalnih naselja u kojima uglavnom žive Romi i da u kriznoj situaciji koja je izazvana korona virusom i koja traje više od mesec dana povodom 8. aprila traže od nevladinih organizacija da im dostave gde žive Romi u Srbiji.

I ako su neki segmenti vlasti uradiuli puno u procesu integracije Roma, nemožemo da budemo zadovoljni dok to ne postane potpuno kordinisana akcija svih odgovornih činilaca.

Na najodovornijim mestima gde se odlučuje o Romima nažalost nema Roma.

,, Romska Partija“

Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *