VAPAJ SLOBODE

I tako danas u ovome vandrednom stanju, u ovome kriznom vremenu, kada svi sedimo u svojim kućama i praznimo frižidere, budžete, kada vadimo iz slamarice ono što je namenjeno za crne dane ili za nešto što smo davno planirali da kupimo.

Danas sve to vadimo i trošimo novac na toalet papire, na alkohole i asepsole kojima je cena drastično skočila, na maske koje nam i je/nisu potrebne, na konzerve i inostrane proizvode, na ulja, zejtine koji su dostigli cenu sa 117 na 229 dinara i jačamo ekonomiju Srbije, ali slabimo kućne budžete jer je sve stalo, ne radimo, zatočeni smo i imamo ono što se u normalnim  državama zove zabrana kretanja, kod nas se zove policijski čas.

Jer kako “ipak smo mi genocidan narod”, a oni se brinu za penzionere, ma ajte molim Vas.

Baš danas 30 marta ove godine gospodnje, jedan stari gospodin u Somboru, izašao je na ulicu da ode do pošte i svome prijatelju prosledi novac, da plati tekuće obaveze i račune jer tako su stari naši naučeni, prvo da se državi plati sve, a nama šta ostane.

I tako je on izašao da prošeta, kad ono oko njega pripadnici policije, ćapiše ga i pravac kod tužioca, koji iako je vandredno stanje dežura i jedva čeka da nekom zatočeniku, zarobljeniku, logorašu ispiše kaznu ili odredi meru zatvaranja.

Dobi naš starac nanogicu na tri meseca, ni kriv ni dužan, a hteo je samo da prošeta i izmiri obaveze, jer nema nikoga osim njega i babe koji pređoše 65 godina i ko zna koliko kilometara životnog iskustva.

Dragi naši čitaoci, ovo je opomena za sve penzionere preko 65 godina o kojima naš predsednik države toliko brine, a vezao ih je za krevet i stolicu, uzeo im je slobodu i oteo im ono što za njih, život znači, kretanje i koja čašica razgovora sa pticama, vazduhom, suncem i ponekim vršnjakom koga u parku sretnu.

Poruka za sve Vas je #ostanite_kod_kuće i čekajte da dođu po Vas i da Vas odvedu na put bez povratka.

Neka nam je Gospod Bog u pomoći i neka nas razreši ovoga zla koje smo svi zajedno izglasali, Amin.

Milorad Popović

Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *