Institucije lagale: Dom zdravlja u Tološima ipak renoviran za zaražene

Ispostavilo se da su sumnjičavi građani bili u pravu još krajem februara, a da se informacija od javnosti krila iz nepoznatog razloga.

“Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je za TVCG da je Glavni grad obnovio dio inventara Hitne pomoći, ali renovirao objekat DZ u Tološima, koji će, kako je istakao, služiti za prihvat onih za koje se bude procijenilo da su možda zaraženi virusom korona.

Istakao je i da su zatvorili Dječiji i Kraljev park, ali da će, najvjerovatnije, danas morati slično da urade i sa brdom Gorica i trim stazom”, navodi se u vijesti koja je objavljena na portalu RTCG-a

Portal PCNEN je još 28. februara provjeravao navode pacijenata koji su se plašili da će se Dom zdravlja u Tološima zatvoriti i biti prenamijenjen za inficirane od korona virusa.

Tada smo od institucija dobili odgovor da su informacije koje smo dobili od sumnjičavih građana/ki netačne i da se radi o redovnom renoviranju.

“Dakle, ne radi se, niti se planira zatvaranje bilo kog objekta, već se sprovode redovne aktivnosti u cilju poboljšanja uslova za rad zaposlenih i boravak pacijenata, a samim tim i podizanja nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga, što je osnovna misija menadžmenta Doma zdravlja Podgorica”, stojalo je u odgovoru Doma zdravlja Podgorica na pitanja PCNEN-a.

Evropske romske novine – Evropako romano lil – European Roma news

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *