Trese se planeta od korona virusa, samo Romi znaju šta je život

Današnjica strepi od virusa Convid 19 takozvanog Korona virus, koji je ovih dana stigao i u Srbiju, gde je zabeleženo 12 zaraženih osoba.

Evropa i svet strepe od virusa koji je nastao kao teorija zavere, sredstvo za jačanje ekonomskog, privrednog i materijalnog prosperiteta. Međutim, nije sve tako crno jer bilo je i gorih situacija u svetu, koje, poučeni iz dosadašnjeg iskustva su uglavnom udarci na narode država, na zajednicu, na manjine i na životinje i prirodu.

Danas svi govore o ovom virusu kao o opštoj panici, danas su svi opterećeni kako da kupe masku, bocu alkohola, sredstva za dezinfekciju i poneku tabletu ili sirup. Međutim svetski moćnici to vide drugačije, na ovaj način skreću se teme sa aktuelnih globalnih problema, žrtvuju se ljudi i narodi svesno, a sve zbog ekonomskog rasta farmaceutskih kuća, nečijeg abnormalnog bogaćenja i demonstriranja sile.

Prikrivanje i skretanja sa tema bitnih po narod koji živi i strada, kojem se otima i koji je jednostavno, savremeno primoran da radi za tu neku malu državu u kojoj živi, a koja je prilepak moćnika i sledbenice zla.

Danas niko ne pominje izgladnele u Africi i žrtve čiji se broj ne zna, decu koja jedu glinene kolače i koja liče na zombije jer su i oni opet, produkt svih tih moćnika koji su crpeli sva bogatstva, upravo iz zemlje gladnih i žednih, a posle se pitaju zašto su krenule migracije iz Afričkih zemalja i ove sadašnje, koje opet imaju svoju svrhu, jer se to neko igra Boga ili Igre prestola?

I to što su Romi uspeli da prežive Holokaust ili Paraimos i opstali nakon tolikih stradanja, što su aktuelna tema u celom svetu kada su beda i siromaštvo u toj zajednici vrhunac, kada iako su obrazovani, stručni i eksperti za mnoge stvari, oni su i dalje tema nekih moćnika, koji su sebi dali za pravo, da rukovode sudbinama tamnoputih naroda.

Međutim, kako su i mnogi među njima deo te velike ruke koja odlučuje o sudbini, mnogih. Vidimo da je postao trend, da svako svoga cigu  ima, od mesnih odbora, pa sve do vrha države.

Prateći svetsku globalnu politiku, vidimo da se zemlje polako lokalizuju, vidimo da se širi opšta panika, jer vakcine koje je neko izmislio, treba i da proda!?

A kako je Kina pokazala da ume da misli i pri tome zadala veliki ekonomski udarac svetskim moćnicima, težište i panika se polako pomeraju ka Evropi. Globalisti su to, prikriveni uz nacionalizam!

Nekako sam mišljenja, da se sve to dešava sa razlogom, da su blud, razvrat, raskol, mržnja, prezir, glad, beda, zadruge, parovi, siromaštvo nedovoljno jaki virusi, da pomute um narodima i zajednici, pa se svetske sile igraju hemičara i Bogova.

A život treba učiti od Roma, jer oni sve čine zarad očuvanja porodice, opstanka tradicije i večne migracije koje su prepisani model današnjih nemira.

Ali su naše migracije mirovne i vekovne, stradalne i famozne, ali su nas one očuvale, jer znamo iskreno da se pokajemo, a i smatramo sebe Božijim narodom. Ja masku neću nositi, radim isto što i do sada, moja su zaštita molitva, tamnjan, bosiljak i vera u jednoga i istinitoga Boga, Isusa Hrista. Amin

Milorad Popović

Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *