ROB

Autor: Marina Jovanović

Strah je najveće oružje kojim se manipuliše čovekom, nametnutim obavezama oduzima se i ono malo saosećajnosti koje nas odvaja od zveri. Rob ne treba da zna da je rob. Rob ne treba da razmišlja. Rob ne treba da govori.

Rob je oruđe svojih gospodara i po ničemu se ne razlikuje od lutke u njihovom izlogu sujete, prodaje izbore kako treba da izgledamo, šta da obučemo, šta da jedemo, i kome da se molimo?

Programirani smo da ne mislimo, istina drugačija od njihove biće zgažena, proglasiće vas ludima ukoliko progovorite. Preovladalo je vreme telesnih potreba, zabranjena je sloboda razvoja svesti, ako je svima od koristi neće vam dati da je delite, razapeće vas ko i Njega.

Ispod čijeg krsta se molite zapitajte se sami?

Sutra ćete možda i vi biti na njihovom krstu! I, nikoga neće biti briga, kako ste stigli tamo. Uvek će se naći neko drugi ko će se moliti za vas. U najgorem slučaju proglasiće vas za pravednika i uramiti u ikone sveta, i ispunićete interese, ono šta su tražili od vas.

Svetu su potrebni mučenici a ne „probuđeni“ koji će vam reći da ste u obmani telesnih potreba, i da sve šta imate je već u vama, da niko vam ne može oduzeti šta imate, uvek će smišljati šta nemate.

Nastavite da spavate i nadate se da će neko doći i reći da to niste vi. Zbog svega toga smo tu gde jesmo, zato nas uče da vidimo fizičke razlike, a ne Božansku Istinu, Milost koja nam je data rođenjem.

Probudite se ili ćutite, ne možete služiti mamona i Tvorca u sebi, budite svedok promena u svesti, a ne sluga.

Odlučite sami, izbor je na vama.

Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *