,,BUĐENJE  SVESTI  MLADIH  ROMKINJA”

,,BUĐENJE  SVESTI  MLADIH  ROMKINJA”

U Beogradu 17 januara održan je završni sastanak za mlade romkinje u okviru projekta „Buđenje svesti mladih Romkinja“ koji sprovodi Romska inicijativa za održiv razvoj u saradnji sa ,,Omladinskom fondacijom za mlade Saveta Evrope”.

Sastanku su prisustvovale i neke romske organizacije koje su voljne da se priključe ovakvim inicijativa, a jedna od njih je i ,,Centar Novi svet”

Tokom završnog sastanka u Beogradu,  sa polaznicama je obavljen konstruktivni sastanak i sumirani su rezultati onoga što je do sada urađeno, nakon završne reči organizatora Milorada Popovića i projektnog tima ,, Romske inicijative za održivi razvoj”, polaznicama su uručeni zasluženi sertifikati.

Razgovaralo se na temu nastavka dosadašnjih aktivnosti i pospešivanja mladih Romkinja i Roma u zajednici, kao akcije upisa romske zajednice u knjige registra.

Planiraju se sastanci u sedamnaest beogradskih opština, sa tendencijom uključivanja mladih iz romske zajednice, ali i na zajedničkom zalaganju pospešivanja položaja Roma i Romkinja na lokalu i u RS.

Kao i primena svega naučenog o načinima i mehanizmima za uključivanje u društvene procese od značaja ali i modalitetima za jačanje i aktivniji angažman romske zajednice.

Mlade Romkinje osnažene su da se zauzmu za sebe, ali su i informisane o važnosti toga da se izjašnjavaju kao pripadnice romske nacionalnosti.

Romska inicijativa za održivi razvoj, nastaviće ovakve inicijative kao i druge metode za pospešivanje položaja romske zajednice u društvu.

                                                              Nebojša Vladisavljević

EVROPSKE ROMSKE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *