Mladi Romi u posjeti socijalno ugroženim porodicima

Decembar 6, 2019

Udruženje „Romska djevojka – Romani ćej“ iz Prnjavora danas obilježava Međunarodni dan volontera posjetom i druženjem sa najosjetljivijim kategorijama stanovništva, kao dio pokreta „Vrijedni pažnje“.

Članovi pokreta iz 17 omladinskih udruženja iz 14 zajednica širom BiH svoje vrijeme, znanja i vještine podijeliće sa osobama iz najranjivijih kategorija društva.

Medijator ovog pokreta u Prnjavoru Dajana Mirković kazala je medijima da će mladi volonteri posjetiti dvije porodice koje žive u seoskom području opštine Prnjavor, i tri romske porodice u Vukosavlju.

„Кoristimo priliku da promovišući volonterizam nekim od porodica u lošijem materijalnom položaju uz mali znak pažnje učinimo dan ljepšim i lakšim. Na ovaj način upućujemo i poruku koju nose mladi iz našeg pokreta da smo svi vrijedni pažnje“ , rekla je Mirković.

Romski volonteri su sugrađanima dijelili kolačiće sa motivacionim porukama.

Pokret „Vrijedni pažnje“ danas će također obilježiti Međunarodni dan volontera i u opštinama Кneževo, Кotor Varoš, Petrovo, Pale, Banovići, Doboj Istok, Ilijaš, Кalesija, Кakanj, Lukavac, Sapna i Sarajevo.

Vrijeme koje će mladi ljudi širom BiH provesti sa osobama iz ranjivih kategorija društva doprinijet će integraciji ovih osoba u svakodnevne životne tokove i podvući poruku koju nose mladi iz pokreta – svi smo #VrijedniPažnje.

IZVOR D.S.

TAGOVI  Romani Ćej   Volonterizam

http://www.portal-udar.net/mladi-romi-u-posjeti-socijalno-ugrozenim-porodicima/

EVROPSKE ROMSKE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *