DOBRODOŠLICA GOSTIMA IZ JUGOISTOČNE EVROPE

DOBRODOŠLICA GOSTIMA IZ JUGOISTOČNE EVROPE

Povodom „Foruma gradonačelnica Jugoistočne Evrope“ koji se održava 6. i 7. decembra u Somboru, predsednica SKGO, potpredsednica NALAS-a, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je danas upriličila svečani prijem za učesnice i učesnike foruma.

„Ovo je svakako za naš grad jedan veliki događaj, s obzirom da se nikad ovakav broj žena na funkcijama i odgovornim pozicijama nije nalazio u našem gradu. Svakako da je za nas od velikog značaja što ste danas ovde i što možemo zajedno da pričamo na temu uloge žena, kako u društvu, tako i u politici i na određenim odgovornim funkcijama, i da na taj način pošaljemo jednu podsticajnu poruku i za sve druge žene koje se na ovakvu ulogu u svom životu, ili karijeri, još uvek nisu odvažile. Neretko me pitaju kako je biti žena u ulozi gradonačelnice i uvek se pitam da li to nosi sa sobom neku posebnu dimenziju kada je to pitanje toliko bitno, ili smo svi mi zapravo jednaki i zavisimo od nekih ličnih karakteristika, entuzijazma, odgovornosti, savesnosti, a manje od toga kojeg smo pola. I onda dođem do toga da dâ nije bilo žena koje su se borile za ženska prava i koje su odlučnije i više istupale u prošlosti, ni mi danas ne bismo bili na ovim pozicijama i zato nemamo ni pravo da tu svoju ulogu podređujemo i ne afirmišemo, kako bi što više žena preuzelo jednu ovakvu ulogu u neku buduću inicijativu“ istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović pozdravljajući goste i poželevši im dobrodošlicu.

Prisutne su pozdravili i izvršni direktor NALAS-a Kelmend Zajazi i organizaciona savetnica ispred UN Women Elmira Lubani.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

                 

             

EVROPSKE ROMSKE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *