KAKVE SU TO KARMIČKE VEZE?

Na samom početku, uvek postoji predosećaj da će se ljubav dogoditi, a pri susretu se doživljava deja vu. Moguće je čak da se pri prvim susretima javi neka neobjašnjiva netrpeljivost, upravo zato što podsvesno prepoznajemo tu osobu iz prošlosti, prema kojoj smo možda bili loši ili je ona takva bila prema nama iz nekog razloga i to je taj “dug” o kome se polemiše.

Ove veze odlikuje ogromna fizička privlačnost i strast, ali i velika patnja. Osećanja su intenzivna i prenaglašena, često se ne mogu kontrolisati. Ovakve veze su uvek teške i nose probleme; iako se partneri jako vežu, konflikti i sukobi su neizbežni, a takođe im ni okolnosti ne idu pod ruku.

Postavlja se pitanje zašto partneri ostaju u takvoj nezdravoj vezi, koja često može dovesti i do posesivnosti i preterane ljubomore? Upravo zbog karme: nešto ih vuče, ne mogu zajedno, ali ni jedno bez drugog. Razlog je taj što se duša mora pročistiti, otplatiti taj dug da bi krenula ka nečemu boljem.

Veruje se da su velike strastvene ljubavi uvek deo karmičkog zadatka. Treba znati da ne moraju oba partnera istovremeno “odrađivati” ovaj zadatak. Svaki od njih uči svoju lekciju o ljubavi, braku i stavljen je na iskušenja koja će mu na kraju pomoći da duša nađe svoj put ka sreći.

Karmičke veze
Karmičke veze i strast

Ljudi koji izučavaju karmičke ljubavi su podeljenog mišljenja: neki smatraju da treba što pre prekinuti takav odnos i ne mučiti se, dok drugi veruju da će se partneri jedno drugom vratiti neminovno kad-tad, pa je bolje zato odmah početi sa ”otplatom duga”.

Ukoliko karmička ljubav preraste i u brak – znajte da će to biti teški dani, nekada puni emocija i strasti, ali isto tako i mučni, uz mnogo ljubomore, svađa i nerazumevanja. Ipak, u nekim slučajevima je samo takav način moguć da bi se neraščišćeni odnosi sredili i duše pročistile od bola, možda čak i mržnje.

I zato, koliko vam god ovakva vrsta ljubavi zvučala zastrašujuće, s obzirom da sa sobom donosi neizbežne probleme, možda biste ipak trebali da hrabro sve to podnesete, zarad vašeg ličnog mira u budućnosti.

Kao što smo pomenuli, svaka akcija nosi reakciju, dakle, dosta toga zavisi i od vas. Možda bi zato bilo dobro da pročitate nekoliko osnovnih karmičkih pravila, koja vam mogu pomoći da se bolje nosite sa situacijom.

Ponekad, doduše vrlo retko, dešava se da se ovakve duše, nakon pročišćenja, ne razdvajaju već ostaju povezane, odnosno karmička ljubav prelazi u prijateljsku. Međutim, razlog zašto je to teško ostvarivo je što i nakon bure koju su uspešno prebrodili, partneri i dalje osećaju fizičku privlačnost koja im može narušiti prijateljski odnos.

KAKO ZATVORITI KARMIČKI KRUG

Nažalost, samu karmu doživljavamo zato što se obrazac prethodnih ljubavi i života, naših ili naših predaka, ponavlja.

Ono što je važno jeste da taj model ovog puta bude drugačiji, da bi se odnosi konačno raščistili.

Takođe treba razumeti da u ovom slučaju bol donosi pročišćenje i da ga se ne bismo trebali plašiti, niti zazirali ako shvatimo da smo u karmičkoj ljubavi.

Svaka loša ili neprijatna situacija će nam doneti lekciju koju treba da usvojimo i postanemo bolji ljudi.

ŠTA SU SRODNE DUŠE?

Koliko puta ste se zapitale da li je ta ljubav baš “ona”, prava i da li ste konačno naišli na svoju srodnu dušu? Ovaj izraz je tako često korišćen, da je već prešao u drugu krajnost – mnogi ga smatraju izlizanim.

A šta nam poručuju stručnjaci kada je ova tema u pitanju?

Pojam srodnih duša se ispituje sa različitih aspekata: naučnici ovo objašnjavaju biohemijom i hormonima; antropolozi mitovima i instinktima; astrolozi zvezdama.

Mi sami smo često skloni da spominjemo srodnu dušu kada govorimo o našim primarnim potrebama, kada silno želimo pronaći svoju polovinu, kada smo u romantičnom zanosu…

Interesantno je da po nekim istraživanjima zapravo postoji nekoliko vrsta srodnih duša:

limbotičke
prijateljske
blizanačke
karmičke

Pošto je tema našeg teksta karmička ljubav, pozabavićemo se ovom poslednjom navedenom vrstom srodnih duša.

Karmičke duše su one koje su se bar jednom srele u nekom prošlom životu i rastavile se nesretno. Ponovo se sreću da bi to rešile i ispravile neprijateljsku karmu, jer samo tako mogu krenuti dalje.

Nažalost, nije isključena mogućnost i da dožive poraz, odnosno urade suprotno: nagomilaju još više karme.

Namera karmičkih srodnih duša jeste da reše probleme iz prošlosti, a ne da budu zauvek zajedno. Kada razbiju lošu karmu, konačno postaju slobodne.

ZNACI DA JE VAŠA LJUBAV KARMIČKA

Pomalo je teško razumeti i definisati situaciju kada pronađemo partnera: da li smo zaljubljeni, da li je to prava ljubav, da li nas je spojila sudbina… Zato je dobro znati, između ostalog, i koji su to znaci zaljubljenosti kod muškaraca.

To se dešava svima, od tinejdžerskih dana pa sve do zalaska u neke zrelije godine. To su preispitivanja koja muče sve ljude i koja su prirodna, međutim, postoje određeni signali koji nam pomažu da uvidimo kakav je taj naš odnos i na koji način mu pristupiti.

Mnogi se pitaju jesu li našli svoju polovinu kada osete leptiriće u stomaku, podrhtavanje, klecanje kolena itd. Zbune se i nisu sigurni da li je to samo strast i privlačnost ili nešto dublje.

Potvrda da je u pitanju karmička ljubav jeste njeno trajanje i onda kada se partneri ne viđaju mesecima, žive u različitim gradovima, pa čak i kada se rastanu. Ponovno vraćanje jedno drugom je takođe jedan od pokazatelja, a to se dešava jer se karmički krug nije zatvorio i završio.

Ovakva ljubav može trajati kratko, a može i mesecima, čak i godinama: sve zavisi od karmičkih zadataka obe strane i našeg ponašanja u prošlosti i duga koji otplaćujemo u sadašnjosti. Ukoliko i prestane, a duša se nije pročistila i osoba nije ništa naučila iz tog iskustva, kad-tad će se ponovo sresti.

Nakon svake ljubavi, a posebno karmičke ljubavi, mora ostati sećanje na dobro, a ne na patnju ili povređen ponos. Tek tada možemo krenuti dalje.DA LI JE KARMIČKA LJUBAV LOŠA ILI DOBRA?

Karmički dug
Veze iz prošlostiNakon razjašnjenja osnovnih pojmova koji mogu dovesti u zabunu jer se često koriste kao sinonimi, treba zaključiti i da li karmičku ljubav treba gledati kao na nešto dobro ili loše.

Prvenstveno, ako je prepoznate i doživljavate, gledajte je kao na nešto neophodno i poučno.

Da, doneće vam mnogo turbulencija, koliko lepih toliko i teških momenata, ali setite se da je ona put ka vašoj slobodi i pravoj ljubavi.

Samo kada ispunite taj karmički zadatak do kraja, pročistite se od loših osećaja, tada ćete biti mirni i konačno krenuti dalje.

Zato ne morate smatrati karmičku ljubav lošom, već kao jednom lekcijom i dugom koji se treba vratiti.

Setite se izreke “čist račun- duga ljubav”.

Važno je prepoznati je i mi se nadamo da smo vam ovim tekstom pomogli da neke znake otkrijete. Kada postanete svesni da ste u karmičkoj ljubavi, podsetite sebe da ona ne može niti treba trajati zauvek: doživljavate je s razlogom i ne bežite od odgovornosti koju morate snositi zbog ranijih grešaka.

Takođe, ne dozvolite da vas strast koja je pratilja ove vrste ljubavi zbuni i zamagli rasuđivanje.

Na kraju, budite hrabri i dostignite vaš cilj slobodne duše.

Biljana Gabriell Zivovic

060/3292333

Facebook

IZVOR EVROPSKE ROMSKE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *