Prvi međunarodni viteški turnir u Novom Sadu

19:11:00 29.11.2019,

Novi Sad – Udruženje građana „Beli Vitezovi“, iz Novog Sada, u subotu 30. novembra, sa početkom u 12 sati, u centru grada, u Katoličkoj porti, organizuje prvi međunarodni viteški turnir – „Zavet vitezova“ i vitešku srednjevekovnu akademiju kaligrafije i heraldike.

Dogovoreno je učešće vitezova iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, koji će prvi put demonstrirati pravo viteško borenje u Novom Sadu, koje je u proceduri za dobijanje statusa olimpijskog sporta.

Katolička porta će u subotu sa šatorima, izloženim viteškim rekvizitima, mačevima i oklopima za borilište, bacačima vatre, poligonom za streličarstvo, originalnim odorama iz serije Nemanjići… izgledati kao kulise za snimanje holivudskog filma o srednjem veku.

Manifestaciju će posetiti i deca iz osnovnih škola sa svojim roditeljima i drugim pratiocima.

S obzirom na to da su generalni pokrovitelji ove manifestacije Grad Novi Sad – Uprava za privredu Grada Novog Sada i Autonomna Pokrajina Vojvodina – Sekretarijat za privredu i turizam APV, koji su prepoznali značaj ove manifestacije, organizatori očekuju da će „Zavet vitezova“ u budućnosti biti jedna od najatraktivnijih manifestacija Novog Sada i Vojvodine.

https://novisad.com/vesti/prvi-medjunarodni-viteski-turnir-u-novom-sadu-6269

EVROPSKE ROMSKE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *