Borba protiv nasilja nad ženama: Nasilnicima uvesti veće kazne i udaljiti ih od porodice

Udruženje „Romska djevojka-Romani ćej“ iz Prnjavora već devetu godinu za redom organizuje niz aktivnosti povodom „16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama“

Novembar 26, 2019

Foto: Udar

Udruženje „Romska djevojka-Romani ćej“ iz Prnjavora već devetu godinu za redom organizuje niz aktivnosti povodom „16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama“. Kampanja je počela juče, 25. novembra na „Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama“, a završiće se 10. decembra na „Dan ljudskih prava“.

Volonteri i volonterke uduženja, kao i predstavnik policije su na trgu u Prnjavoru razgovarali sa prolaznicima, te im djelili letke na temu „borba protiv nasilja nad ženama“.

VIDEO

Ovo je jedan od načina da skrenom pažnu u javnosti na ovu kampanju i ukažemo da je nasilje ozbiljna stvar i da se tiče svih nas, da nije privatna stvar i da mi svi možemo promjeniti stavove i mišljenje te pomoći da žrtva zna da nije sama. Posebno mi je drago da smo ove godine uključili u sve naše aktivnosti predstavnike institucija poput policije, centra za socijalni rad i Kucu Zdravlja dr Marjanović jer smatram da svi ako udružimo se i radimo možemo vidjeti promjene i napredak – rekla je Mirković.

Razgovarali smo i sa sugrađanima kako bi čuli njihovo mišljenje na temu ove kampanje.

VIDE

Kazne za nasilnike treba da se povećaju,uglavnom su žene žrtve nasilja, ovo je odličan način da se ohrabre – rekao je Miloš.

Jasna je poručila da je važno da se rade ovakve kampanje kako bi se nasilje smanjilo, a smatra i da treba uvesti veće kazne i nasilnika odstraniti iz kuće.

(portal-udar.net)

IZVOR  Dajana Mirković

TAGOVI  Nasilje nad ženama

EVROPSKE ROMSKE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *