Sajam Sporta

Sajam Sporta je počeo, na njemu mnoštvo sportskih saveza, sportskih velikana, sponzora i ljubitelja sporta, dece, starih i mladih.

Svoje mesto na ovom velikom događaju dobila je i ,,Romska inicijativa za održivi razvoj” organizacija koja je osnivač i kreator ,,Nacionalnog tima Roma Srbije” i budućeg ,,Romskog sportskog saveza Srbije”.

Istorijski momenat za romsku zajednicu širom Srbije, no međutim kao da ne postoji zainteresovanost, onih zbog kojih se sve ovo radi. Integracija Roma i Romkinja kroz sport zamišljena je kao inkluzivna metoda za najmlađe, ali i za sve ljubitelje sporta u romskoj zajednici.

Nadajmo se da će štand koji po prvi put u istoriji predstavlja romsku zajednicu u svetu sporta posetiti i pripadnici romske nacionalne zajednice.

Jer kako kaže Milorad Popović: ,, U zdravom telu, zdrav duh” je koncept i osnov zdravog i pravilnog razvoja svakog deteta, inovativni modeli sportom do obrazovanja i sportom kroz istoriju su samo jedni od metoda koje planiramo da sprovodimo unutar romske zajednice, ali i razvojni koncepti i stvaranje stručnih kadrova jedni su od prioriteta moga tima, u kome ima mesta za sve one koji žele da se priključe, pomognu i doniraju ovaj modeling za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u tokove društva u RS.

Milorad se na kraju zahvalio i Sportskom savezu Srbije i AP sekretarijat za sport na svemu do sada, jer da nije razumevanja ljudi profesionalaca, ne bi ni nas bilo.

 

Veruje Milorad da će štand posetiti svi oni koji se bave romskim pitanjem i oni koji nas predstavljaju u društveno-političkom životu.

Štand romske inicijative posetila je i maskota Sportskog saveza Srbije-Rista.

 

Autor   Milorad Popović

EVROPSKE ROMSKE NOVINE

1 Comment

  1. Ivica Petrovic Reply

    Bravo Milorade
    Ja kao Ciganin ti cestitam na radu i pozrtvovanju za Rromsku Naciju.
    Nadam se da ce vremenom tvoj rad urodiri polodom.
    Pozdrav iz Salzburga

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *