OTKRIVENO SVE! OVO JE RUSKI AGENT KOJI JE DAVAO NOVAC SRPSKOM FUNKCIONERU: Po činu je POTPUKOVNIK, ime mu je GEORGIJ KLEBAN (VIDEO)

20/11/2019

Afera ruske špijunaže potresla je Srbiju, ali i čitav državni vrh, te je tako predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio hitno pokretanje istrage i najavio uskoro zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost!

Naime na Jutjubu je objavljen snimak u kojem, navodno, pripadnik Ruske obaveštajne službe daje mito “srpskom agentu”.

Navodni “ruski obaveštajac” daje plastičnu kesu “srpskom agentu”, koji tu kesu ostavlja u parkiranom automobilu, a dvojica muškaraca zatim odlaze u obližnji kafić, nakon čega se rastaju.

Autentičnost snimka potvrdila je i BIA, ali i premijerka Srbije Ana Brnabić.

– Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas – kaže Ana Brnabić.

Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana.

– Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage- zaključuje premijerka Brnabić.

Prema pisanju pojedinih medija na snimku se nalazi ruski diplomata i pripadnik Vojne obaveštajne službe Georgij Kleban koji je snimljen kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, koji je njegova obaveštajna veza u našoj zemlji.

Kleban je bio veoma aktivan u Srbiji a često je viđan na događajima u pratnji tadašnjeg ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

Kleban je, kao što smo rekli u Srbiji već nekoliko godina, a primećen je još na startu nove školske 2016/2017. godine, i to u društvu tadašnjeg ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina, u ruskoj školi u Srbiji.

On je, kako se vidi na fotografijama, u društvu Čepurina, i u tekstu koji opisuje ovaj događaj predstavljen je kao pomoćnik atašea za odbranu, potpukovnik Georgi Viktorovič Kleban. Pored njega tu su još i pukovnik Vladimir Kornjenkov i pukovnik Andrej Kindjakov, Klebanov tadašnji šef.

Izvor: Espreso / Foto: Printscreen

EVROPSKE ROMSKE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *