Majka upala u školu, tukla i povredila šestoro osnovaca, zbrinutih u leskovačkoj bolnici

Autor: Milica Ivanović 

Objavljeno: 16.11.2019. u 13:31

UOsnovnoj školi “Vuk Karadžić” Leskovac juče se na malom odmoru, negde posle 16 sati, desio neviđeni haos kada je L. Ž., majka učenice šestog razreda te škole upala, u odeljenje koje pohađa njeno dete, i fizički napala više devojčica i dečaka od kojih je petoro izgrebala a jednom dečaku skoro polomila nos, potvdili su danas roditelji te škole koji i danas leče traume svoje dece.

Pored roditelja, incident je potvrdio i portparol PU Leskovac Boban Zdravković koji je juGmedii kazao da je majka privedena, da se vrše istražne radnje i da će nakon toga slučaj biti predat Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu.

Prema saznanjima roditelja, L. Ž. je najpre obavila razgovor sa razrednim starešinom tog odeljenja žaleći se na svu decu u smislu da ona maltretiraju drugaricu iz odeljenja, odnosno, njenu devojčicu. Razredni je pažljivo saslušao majku učenice, obećao da će ispitati situaciju, pa se činilo da će se sve na tome završiti. Međutim nije.

“Ona je posle razgovora sa razrednim starešinom, na malom odmoru između 5. i 6. časa najpre galamila na hodniku ispred odeljenja, a potom ušla u odeljenje sa 20 učenika, drala se i vređala decu da bi ih potom fizički napala. U tom napadu, dok su sva izbezumljena deca vrištala, petoro dečaka i devojčica je izgrebala, a šestog dečaka je udarila pesnicom po nosu. Malo je nedostajalo da nos bude polomljen”, priča jedan od roditelja, koji je ranije došao u školu i čekao da počne roditeljski sastanak na drugu temu.

Ko zna kako bi sve završilo da u pomoć nije priskočilo, bukvalno, sve osoblje i nastavnici i pomoćni radnici.

“Čim je počela na hodniku da viče, prišao joj je dežurni nastavnik, za njim i čičkica i pokušavali su da je smire. Međutim, ona je kao metak uletela u odeljenje, oni za njom. Bukvalno su se borili s njom, ali je imala neverovatnu snagu pa im se otrgla i tako povredila decu”, objašnjava naš sagovornik, zahtevajući anonimnost.

Sve je to trajalo desetak minuta i za to vreme nastava je bila bukvalno prekinuta u skoro celoj školi, budući da su i učenici iz drugih odeljenja, čuvši galamu, izleteli iz klupa i prisustvovali nemiloj sceni.

Rasprava i tuča učenika trajala je desetak minuta. Kada je “obavila posao”, majka je svoje dete uzela za ruku i mirno izašla iz škole.

Direktor škole “Vuk Karadžić” Predrag Zdravković je brzo posle incidenta stigao u školu. Pošto je pre toga bio zakazan roditeljski sastanak, revoltirani roditelji su tražili da se razgovora o napadu i povređenim učenicima.

Upravo su oni, pošto im je direktor predočio mogućnosti, tražili da se slučaj prijavi policiji, koja je odmah došla u školu, posle čega su deca odvedena u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, gde su im sanirane povrede i izdata lekarska uverenja.

“Moje dete je izgrebano po licu, ali mnogo je opasnije od toga što je pretpelo strašan šok, pa se supruga i ja trudimo da ga nekako smirimo s obzirom da je noćas u snu imalo komšare”, priča roditelj jednog od šest povređenih deteta.

Za mesec dana ovo je drugi incident u toj školi,

Direkotor Zdravković je takođe u šoku.

Nezvanično saznajemo da se ista majka od samog polaska svog deteta u školu žalila da njenu devojčicu maltretiraju druga deca, te da je uvek sprovođena neka vrsta istrage i uvek konstatovano da su žalbe neosnovane

“Niko nije mogo da pretpostavi da će se ovako nešto desiti jer ni mi, ni bilo koja škola, ne možemo da zabranimo roditeljima da uđu u školu svoje dece. Duboko saosećam sa roditeljima i sa decom koja su prtrpela fizičko i psihičko nasilje. Posebno mi je žao što se sada o našoj školi po drugi put piše o incedentima, mada imamo sjajne rezulatate kao škola. Naša deca osvajaju brojne nagrade na takmičenjima, jedini smo na jugoistoku Srbije koji imamo u sedmom i osmom razredu specijaizovano matematičko odeljenje, odakle izilaze sjajne generacije”, kaže direktor za juGmediu.

On je jutros sazvao školski Tim za bezbednost učenika gde je konstatovano da je jučerašnji napad na učenike treći, najveći nivo nasilja u školi. Doneta je odluka da se obavesti Školska uprava, po čijim će upustvima Tim preduzeti dalje korake.

“Duboko sam potresen ovom situacijom za koju nema opravdanja. Naši se nastavnici trude da obrazuju decu na najbolji mogući način, maksimalno se brine o bezbednosti dece, posebno na odmorima gde se više nastavnika angažuje na dežurstvima, jer pored obaveze da našim učenicima pružimo najbolje obrazovanje, mi se trudimo i da ih vaspitavamo i da pružimo svaki vid zaštite. Ali, ako nemamo saradnju i razumevanje roditelja kao u ovom slučjau, onda sve pada u vodu”, zaključuje direktor Predrag Zdravković, koji je funkciju direktora u ”Vuku Karadžića” preuzeo pre godinu dana i uveo mnoge novine.

juGmedia nije mogla danas da dođe do druge strane, odnosno, do majke koja je fizički napala drugove i drgarice svoje ćerke, jer je ona privedena u policiju.

EVROPSKE ROMSKE NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *