Vučić ne ide u Zagreb: „To nije dokaz slabosti“

Novembar 14, 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne otputuje u Zagreb, gde će biti održan kongres Evropske narodne partije (EPP), navodeći da, između ostalog, ne želi da utiče na dodatno pogoršanje položaja Srba u Hrvatskoj.
Vučić je u pismu predsedniku EPP Žozefu Dolu, u kojem je obrazložio svoju odluku, naveo i da to što neće prisustvovati kongresu EPP-a u Zagrebu, nije dokaz slabosti, već, kako kaže, dokaz snage i želje da menja stvari nabolje.

Dodao je da je najvažniji deo politike koju predstavlja pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata u budućnosti.

Vučić je u pismu naveo da protiv njegovog dolaska u Zagreb i Hrvatsku traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima. On je dodao da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije.

„Kao što znate gospodine predsedniče, nimalo nisam strašljiv, već sam mnogo puta odolevao takvim napadima i odgovarao na organizovane napade. Takođe, nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donelo značajne poene u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srbije i Hrvatske u budućnosti“, istakao je on.

„Zbog svega navedenog, obaveštavam vas da neću prisustvovati kongresu u Zagrebu, smatrajući da time i vama olakšavam posao, a moj nedolazak, molim vas, shvatite kao dokaz snage i želje da menjamo stvari na bolje, a ne dokaz slabosti“, poručio je Vučić.

Izvor: Vestionline

Preuzeo   Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *