Romska partija – Potiv podele  Srbije na one koji su za i protiv nekoga

Romska Partija  započela sa pripremam za izbore

Protiv podele  Srbije na one koji su za i protiv nekoga

Predsednik Romske Partije Srđan Šajn povodom početka rada Izbronog štaba Romske Partije danas je izjavio:

,,Izborni Štab Romske Partije započeo je danas sa radom. Prva naša aktivnosto biće organizovanje trodnevnog semoinara za 50   koordinatora koji imaju zadatak da vrše koordinaciju aktivnosti u različitim sredinama u zemlji i inostranstvu.

Očekujemo da će vlast i opozicija   da prihvati naše predloge za poboljšanje izbornih uslova tako što će da  smanji broj  potpisa podrške birača koji su neophodni  manjinskim listama da se kandiduju, kao i da se drugi kanal RTS u vreme kampanje pretvori u izborni kanal, te da se  sredstva iz budžeta za finansiranje izbornih aktivnosti stave na raspolaganje učesnicima izbora odmah po obijavljivanju zbirne izborne liste.

Otvoreni smo za razgovor sa svima a  naročito sa  romskim političkim partijama i to  kako o izbornim uslovima tako i o zajedničkim izbornim aktivnostima.  Smatramo da svakome treba da damo šansu, ukoliko za to izrazi želju, da nam obrazloži svoje stavove i da sasluša naše, jer dijalog bez predrasuda jeste jedini put na kome vidimo budućnost Srbije. Svako ko poziva nekoga da ga sledi a da pri tome odbija razgovor sa njim i  ne preuzima odgovornost za političku sudbinu onih kojima se obraća,  jeste čista deemagogija.  Događaji iz bliske istorije  uče nas da oni kji su na izborima  delili  Srbiju , odmah posle održanih izbora hrlili su u koalicioni zagrljaj  sa onima  protiv kojih su koristili najteže reči. ,,

Romska Partija

Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *