Zlato vredno 23.000 evra sakriveno u jakni

Autor: Z. Panić 

Objavljeno: 12.11.2019.  u 11:29

Carinici su na graničnom prelazu Gradina juče zaplenili preko 660 grama zlata, čija je vrednost procenjena na više od 23.000 evra, saopštila je Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada je oko podneva na ulaz u zemlju pristigao putnički kombi nemačkih registarskih oznaka.U njemu nje bilo četvoro putnika, među kojima su troje imali turske, a jedna od putnica nemački pasoš.

Svi su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnog prtljaga, međutim, tokom detaljne kontrole, službenici su od jedne putnice zatražili da pokaže jaknu koju je držala prebačenu preko ruke.

Tada je otkriveno da je jaknom zapravo bila kamuflirana kesa puna sakrivenog zlatnog nakita.

U velikom novčaniku pronađenom u kesi otkriveno je 25 zlatnika, 10 narukvica i jedna ogrlica sa medaljonom, za koje se kao vlasnica najpre javila žena koja je i vlasnica kombija.

Ona se kasnije predomislila i preinačila svoju izjavu, rekavši da zlato ipak pripada putnici kod koje je i pronađeno.

“Кako vrednost otkrivenog krijumčarenog zlata prevazilazi trećinu vrednosti vozila, kao i činjenice da je vlasnica kombija potencijalno znala za pokušaj šverca, do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i putnički kombi „mercedes benc“, usled čega vrednost otkrivenog prekršaja premašuje iznos od 55.000 evra, kaže se u saopštenju.

Preuzeo   Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *