Upravni sud odlučio: Leskovac mora ponovo da sprovede celu proceduru oko medijskih projekata za 2016. godinu

Autor: D. Marinković 

Objavljeno: 08.11.2019.

FOTO

Nakon što je Upravni sud u Nišu poništio rešenje gradske uprave Grada Leskovca rešenje za izbor projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja koja se sufinansiraju iz budžeta Leskovca za 2016. godinu i predmet vratio na ponovno rešavanja, ovaj grad će ponovo, po presudi,  morati da sprovede celu proceduru.

Zbog toga su gradski većnici danas odobrili da se formira nova Komisija za izbor projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja koja se sufinansiraju iz budžeta Leskovca za 2016. godinu.

„ Došlo je do promene dva člana, jedan je nažalost preminuo, a drugi po odluci suda nije bio predstavnik regisrovanog novinarskog udruženja“, kazao je danas je Saša Mledenović, šef Odeljenja društvenih delatnosti na današnjoj sednici Gradskog veća.

Presuda je doneta na osnovu tužbe koju je vlasnik „ Radia 016“ iz Leskovca Jugoslav Tomič podneo 2017. godine zbog toga što član komisije, Aleksandar Davinić nije bio predstavnik registrovanog udruženja novinara što nije u skladu sa odredbama Konkurs.

Inače, Upravni sud je dve godine uzastopce poništavao konkurs za sufinansiranje medija u gradu na Veternici. Po tužbama medija koji su podneli svoje projekte, podsetimo, sud je poništio konkurse za 2015. i 2016, te naložio donošenje novih rešenja o dodeli sredstava i obavezu grada da plati sudske troškove u iznosu od oko 70.000 dinara.

„Radiu 016“ tegodine Komisija nije odobrila projekat.

Preuzeo   Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *