Uhapšen upravnik i blagajnica Okružnog zatvora u Leskovcu

Autor: juGmedia 

Objavljeno: 08.11.2019.  u 10:44 

Upravnik Okružnog zatvora u Leskovcu Goran Petronijević (57) i blagajnica iste ustanove S.J. (39) uhapšeni su pod sumnjom da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da su oni u periodu od 2013. do 2019. godine iz blagajne zatvora neovlašćeno uzimali novac u ukupnom iznosu od 1.254. 000 dinara iz depozita Okružnog zatvora koji su koristili za lične potrebe a potom vraćali, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima je sinoć određeno policijsko zadržavanje do 48 sati a potom će biti predati nadležnom tužilaštvu.

Za vreme njegovog upravljanja, podsećamo, iz sefa u prostorijama dežurne službe Okružnog zatvora u Leskovcu nestao je službeni pištolj, koji se tu nalazio sa drugim oružjem. Zbog ove krađe pre dve godine, kada je i postavljen za upravnika, u kontroli su bili predstavnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija iz Beograda.

U leskovačkom zatvoru je u njegovo vreme započeta i izgradnja novog kompleksa, za šta je država izdvojila 72 miliona dinara. Ukupna površina koja se gradi je 3 hiljade kvadrata,  a uključuje smeštajni paviljon od 200 mesta, kuhinju, portirnicu, ogradni zid i karaulu.

Preuzeo   Evropske romske novine

Komentariši