Rađen tražio presudu od pet hiljada maraka

Rađen tražio presudu od pet hiljada maraka

Objavljeno: Ponedjeljak, 04 Novembar 2019 17:59

Suđenje po tužbi Đorđa Rađena za klevetu protiv Davora Dragičevića završeno je danas u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Nakon što je završeno ispitivanje svjedoka, advokati sa obje strane su u elektronskoj formi predali završne riječi.

Rađen je tužio Dragičevića i traži odštetu od 5.000 maraka. Tužbu je Rađen podnio zbog izjava Davora Dragičevića da je on umiješan u ubistvo njegovog sina Davida.

Đorđe Rađen je inače vlasnik kuće koja je, navodno, opljačkana kobne večeri kada je David Dragičević nestao.

Na konferenciji za novinare policija je za ovu krađu osumnjičila Davida i rekli su da su nakon pronalaska njegovog tijela u rijeci Vrbanja, u džepovima našli predmete koje potiču iz ove kuće.

Na današnjem ročištu saslušan je Ismet Katana, policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo, a koji je obavio poligrafsko testiranje Rađena tokom istrage ovog slučaja.

Katana je istakao da je navedene radnje obavio na zamolnicu ovlašćenog organa iz Banjaluke i da je neka poligrafska testiranja radio prije nego što je Okružno tužilaštvo Banjaluka slučaj okarakterisalo kao ubistvo, ali i nakon kvalifikacije djela.

On je na početku svjedočenja predao dopis banjalučkog Tužilaštva, u kojem se ističe da je kao vještak, koji je postupao u istrazi, dužan da čuva podatke koji su službena tajna, te da može govoriti samo o tome koga je podvrgao poligrafskom testiranju.

– Jedno od poligrafisanih bio je Đorđe Rađen. Poligrafisan je u prostorijama tužilaštva, a ne znam na koji način je doveden, jer ja to ne pitam. Metoda je bila na dobrovoljnoj osnovi. On je to prihvatio, potpisao i ja sam obavio šta je trebalo – istakao je Katana, odgovarajući na pitanje advokata Dragana Tolimira, punomoćnika Davora Dragičevića.

Tolimir je upitao Katanu i da li se Rađen žalio na način postupanja, na šta je on odgovorio da njemu nije.

Advokat Tolimir je u svojoj završnoj riječi danas rekao da je evidentno da je Rađen pred sudom iznosio neistine.

– Prilikom saslušanja je izjavio da je zlostavljan od lica koje ga je poligrafisalo, a vještak nedvosmisleno navodi da je dobrovoljno pristupio i da nije imao nikakvih primjedbi, a nije opovrgavao ni rezultate testa – rekao je Tolimir.

On je ocijenio i da je Rađen i u drugim dijelovima svog iskaza iznio neistine i brojne kontradiktornosti.

Advokat Dragan Stupar, koji zastupa Đorđa Rađena, rekao je da je kleveta na njegov račun nastavljena i poslije zaključenja pripremnog ročišta, kvalifikacijama da je “ubica”, te da ne stoji tvrdnja da su takve kvalifikacije iznesene u stanju “mentalne rastrojenosti”.

(Srpskainfo)

Preuzeo  Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *