Po 20. 000 dinara za najbolje studente od lokalne samouprave

Autor: Gordana Nastić 

Objavljeno: 04.11.2019.

 Većnici grada Vranja su na današnjoj 187. sednici po redu usvojili Predlog odluke da 40 najboljih studenata, koji žive na teritoriji grada Vranja, budu nagrađeni sa po 20.000 dinara.

Portparol Gradskog veća Zorica Jović je istakla da ovu akciju gradska uprava sprovodi već treću godinu zaredom i da će ove godine novčano biti nagrađeno deset studenata više nego prošle.

„Konkurs za ova novčana sredstva, na koji se mogu prijaviti najbolji studenti, biće objavljen sutra na gradskom sajtu, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja”, ističe Jovićeva.

Po njenim rečima Gradsko veće je usvojilo i Predlog odluke Saveta za zapošljavanje o izboru poslodavaca za učešće u programu obuke na zahtev poslodavaca.

Otuda će „Kentaur balkans doo“ i „Svis print doo“ potpisati ugovore za obuku 30 radnika u trajanju od tri meseca uz mesečnu nadoknadu od 14. 000 dinara.

Sve njih je posle završetka obuke poslodavac u bavezi da radno angažuje na najmanje godinu dana, a za ove svrhe je grad iz budžeta izdvojio oko tri miliona dinara.

Većnici su na ovoj sednici prihvatili i Nacrt odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Vranja, kao i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Gradskom pravobranilaštvu i Službi interne revizije.

Ove dopune se odnose na one koje treba uskladiti sa zakonom, a ne na izmene broja radnika.

Takođe je usvojen predlog rešenja o imenovanju Organizacionog odbora Manifestacije „Svetosavska nedelja „ kao i izveštaj Javne ustanove „Škola animiranog filma“ o održanoj manifestaciji „Zlatni puž“.

Preuzeo    Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *