Biografija Al Pacina

Al Pacino je američki glumac pozorišta i bioskopa koji je već tokom svog života zaradio pravo da se nazove hollywoodskim stubom: u njegovoj filmografiji postoje takve kultne slike filma kao što su Michael Corleone, Tony Montana, pukovnik Slade i čak i sam Devil

Al Pacinovo detinjstvo

Alfredo James Pacino rođen je u porodici osiguravača Salvatore Pacina i domaćica Rose Gerardi. Alfredo se preselio u države iz sicilijanskog grada Corleone; otac budućeg glumca imao je i italijanske korene.

Al Pacino sa roditeljima+

Salvatore i Rose su se venčali u veoma mladom dobu: imao je 20 godina, jedva je imao 17 godina. Beba je rođena godinu dana kasnije, ali brzini braka nisu spasli – dvogodišnji Alfredo je bio prisiljen da ide kroz razdvajanje roditelja i preselio se u Njujork s roditeljima u Južnom Bronksu.

Mali Alfredo Pacino+

Čak i danas, u tipičnom Njujorku, ova oblast je povezana sa vrištanjem siromaštva, zločina i pustošenja, a ranih 40-tih godina situacija je bila mnogo gora.Dakle, do sedam godina starog Alfreda je bilo zabranjeno da napusti kuću bez pratnje odraslih, tako da je jedina zabava dečaka bila lokalna kinematografija, gde ga je njegova majka vodila uveče. U danu, uzdajući se od dosade, on je živopisno preživeo scene koje je vidio svojoj baki koja ga je gledala – tako da je dečak imao interesovanje za bioskopom.

Strast za bioskop pojavio se u Al Pacino u detinjstvu+

Ali čim je dečak dobio priliku da “izađe u ljude” samostalno, on je bukvalno “razbio lanac”: nastavnici u školi nisu mogli da se suočavaju sa ovim ponašanjem, a da ne spominjem akademske performanse, u devetoj godini dečak je probao prvu cigaretu i počeo da pije i dimni korov Spašen je od teških droga smrću dva bliska prijatelja koji su umrli od prevelikog zračenja.

U mladosti Al Pacino je bio “teški tinejdžer”+

Al Pacino pozorišna karijera

Kao tinejdžer, Alfredo, ili kao njegov prvi pseudonim, Sonny Scott, želeo je da postane profesionalni bejzbol, ali kasnije, nakon gledanja proizvodnje Čehovog Galeba, ova želja promenila je san o glumačkoj karijeri: jedan trenutak. Bila je magija.Sećam se, pomislio sam: “Šta bi trebao biti da napišete ovo, a?”. Odmah sam dobio zbirku Čehovovih priča. “Ubrzo je mladić ušao u čuvenu Fiorello La Gardia školu scenskih umjetnosti u New Yorku, za koji je dobio nadimak” Actor “od svojih drugara.

U svojoj mladosti, Al Pacino je sanjao da postane profesionalni sportista+

U redovnoj školi je malo zanimalo Alfredo: u višoj školi nije položio sve ispite osim engleskog i bio je isključen, što je izazvalo svađe sa svojom majkom. Brzi mlađeni mladić je napustio kuću, lutao i lutao kroz prijatelje, zauzeo bilo kakav posao – kao messenger, čistač, konobar, poštar i sve kako bi platio studije u glumačkom studiju.

Mlad Al Al Pacino je morao da preživi na ulicama Njujorka+

Godine 1960. glumac je postao deo njujorškog pozorišta u podzemlju: zajedno sa prijateljem, igrao je scene na javnim mestima, nakon čega je pustio oko šešira za donacije. Kasnije se pridružio studiju Herbert Berghof, gdje se sreo sa nastavnikom Čarlijem Lajtonom, koji je učio tipove glumaca i kasnije postao njegov najbolji prijatelj.

Pozorišna karijera Al Pacina počela je sa slobodnim performansama+

Godine 1962. 43-godišnja Rouša umrla je od leukemije, a godinu dana kasnije nije postojao deda koji je zamenio Alfredovog oca. Godine 1966. nakon mnogih neuspješnih pokušaja, Alfredo Pacino je auditivizirao za Studio glumaca u Manhattanu. Studirao je u predmetu Lee Strasberg, koji je učio Stanislavskom sistemu studentima.

Al Pacino i Lee Strasberg, vršilac dužnosti instruktora+

Godine 1967. pratile su prve uloge u komercijalnim pozorištima. U početku je nastupao u Charles Playhouse u Bostonu za više od skromne plate od 125 dolara nedeljno. U to doba, glumac je dobio zvučni pseudonim, smanjivši “Alfredo” na prvi slog. Istovremeno, Al Pacino je debitovao na Broadwayu u predstavi “Da li tigar nosi kravatu?”, Za koji je dobio oduševljene kritike od publike i Tony Award (američki ekvivalent Zlatne maske).

Al Pacino u predstavi “Da li Tigar nosi kravatu?”+

Godine 1968. glumac je igrao na New York Astor Placeu: njegov repertoar je bio jedina uloga – ulični punk Murf je postavio “Indijanse žele Bronks”, gdje je takođe igrao bliski prijatelj glumca John Casalea.

Prve uloge Al Pacina u filmu

Međutim, prve uloge, epizodične i praktične neplaćene, Alfredo počeo je primati prve nedelje obuke u Actors Studio-u. Godine 1968. debitovao je u seriji “N.Y.P.D.” (epizoda “Smrtni prsten nasilja”) sa ulogom treće stavke pod imenom Džon Džejms.

Prva uloga Al Pacina u filmu (“TV serija N.Y.P.D.”)+

Alfredo je 1969. godine dobio prvu ulogu u igrani filmu (“Ja, Natalie”). Nagrađenu glumačku igru ​​primetio je Martin Bregman, jedan od najboljih producenta tog vremena, i predložio da Pacino sarađuje. Gledajući naprijed, primećujemo da je partnerstvo postalo plodno: Bregman je producirao takve filmove sa Al Pacinom kao Serliko, Scarface i Dog Midday.

Prijateljstvo Al Pacina i Martina Bregmana trajalo je mnogo godina

Al Pacino je 1971. godine igrao zavisnika narkotika Bobbya u panika u trakama za igle u Jerlu Shetsbergu. Film je bio prvi veliki rad mladog glumca.

Panic in Needle Park: Al Pacino kao Bobby the Junkie+

“Kum”

  1. godine, direktor Francis Ford Coppola, su u potrazi za glumca za ulogu Michaela Corleonea u “Kumu”, koja je, prema studiju vodič “Paramount”, obećao da će biti ništa više od običnog gangster drama, bio sam impresioniran sa Al Pacino u “Panic u Igla Parku “i pozvao ga da uzorci.

Uzorci Al Pacina o ulozi Michaela Corleonea

Moram reći da je uloga sina mafijaškog kuma izgledala za Al Pacino sa njegovim sicilijanskim korenima. Karakterističan italijanski izgled i vrući temperament glumca tako su impresionirali Coppola da je odlučno odbacio druge kandidate za ulogu, uključujući Roberta De Niroa, Dustina Hoffmana i Roberta Redforda, što je izazvalo užas u šefovima Paramounta.

Al Pacino na setu “Kuma”+

Međutim, uspjeh je prevazišao sva očekivanja: drama porodice Vito Corleone, koju je izvela veliki Marlon Brando, osvojila je popularnost miliona gledalaca širom svijeta. Kum je bio prvi film u kome se mafija pokazala iznutra – ne samo kao kriminalna banda koja je u svojim rukama koncentrisala sve značajne “žice”: političare, poslovne ljude, sekularne ličnosti, ali kao porodicu koja živi prema načelima časti . U međunarodnom rejtingu IMDB filmova, Kut je na drugom mjestu, iza samo bekstva iz Shoushenka.
Michael Corleone je za Al Pacino popravio sliku o surovom gangsteru koji ne oprašta greške: “Postoje situacije kada su najekstremnije mere opravdane.”

“Kum”. Konačna scena

Nastavak “Kuma” bila je samo pitanje vremena, a vrlo brzo je studijsko rukovodstvo dalo Kopolleu za snimanje drugog dela. Stvaranjem trake započete 1974. godine i tokom pauze, Al Pacino je uspeo da se pojavi u filmu “Strašilo” kao lažni gubitnik Lionel, kao iu kriminalnoj drami “Serpico”, gde je igrao policajca razbijenog dilemu: da ostane pošten predstavnik zakona i izdržava kolege ili prešli na sopstvene principe i takođe postali korumpirani policajac. Oba filma bila su uspješna i dokazala da Al Pacino neće ostati “Michael Corleone” do kraja svoje glumačke karijere.

Serpico: Al Pacino igra poštenog policajca+

Drugi “Kum” je bio vredan nastavak prvog dela. Slika se sastojala od dve priče – pozadine porodice mafije Corleone i događaja koji su uslijedili nakon smrti Don Vita. U ovom filmu, Al Pacino je prvo radio sa Robertom De Niroom (mladim Vito Corleone).

Serpico: Al Pacino igra poštenog policajca+

Drugi “Kum” je bio vredan nastavak prvog dela. Slika se sastojala od dve priče – pozadine porodice mafije Corleone i događaja koji su uslijedili nakon smrti Don Vita. U ovom filmu, Al Pacino je prvo radio sa Robertom De Niroom (mladim Vito Corleone).

“Popodnevni pas”: Al Pacino – nesretni kriminalac Sunčano+

Dve godine kasnije, Al Pacino je nasledio ulogu vozača trkačkog automobila Bobby Deerfielda u filmu Life on loan. Film je usvojen hladno, za razliku od sledećeg rada sa Al Pacinom – dramom “Pravda za sve”, gde se pojavio u kontroverznom načinu poštenog advokata. Film mu je doneo nominaciju za Oskara u kategoriji Najbolji glumac, ali je na kraju Dastin Hoffman osvojio nagradu za svoju ulogu u Cramer-u protiv Cramer-a. Inače, na početku Al Craino je trebalo da igra sa Meryl Streepom u Kramersu, ali je odbio.

  1. Al Pacino je odigrao poštenog advokata+

Osamdesetih godina za Al Pacino počeo je sa opadanjem u njegovoj karijeri: učešće u projektu “Searching” donelo mu je gnev gej zajednice, a sledeći film, slatka porodična komedija “Autor! Autor!”, Bio je vrlo kritikovan.

“Tražio”: heroj Al Pacino pretvarala se da je homoseksualac+

Godine 1983. reditelj Brian De Palma pozvao je Al Pacino da igra glavnu ulogu u Scarface-u. Film koji govori o Tony Montana, kubanski emigrant, pored put kriminala “, šest” vlasniku kokain carstva, prikupljeno je dobar blagajnik i iako nakon premijere je kritikovan zbog tematske prirode tema podigao i veliki broj zločina na stečenih kultni status nakon godina. Al Pacino je postala partner Michelle Pfeiffer, seksualni simbol osamdesetih.

Prikolica Scarface sa Al Pacino

Sledeći film “Revolucija”, uz učešće Al Pacina i Donald Saterlanda, hladno je primio publika, tako da se film nije opravdavao sa komercijalne tačke gledišta. Producenti su krivili neuspjeh Al Pacina, a glumac koji je bolovao od života napustio je bioskop već 4 godine, vraćajući se na scenu.

Al Pacino u filmu “Revolucija”+

Glumac je ponovo bio na velikom ekranu samo 1989. godine u kriminalnoj melodrami “More ljubavi”. Godinu dana kasnije, on se vratio na sliku gangstera na traci “Dick Tracy” o avanturama hrabrog detektiva. Uloga je dovela Al Pacinou drugu nominaciju za Oskara za najboljeg glumca, ali statueta je otišla na Joe Pesci zbog učešća u filmu “Glorious Boys”.

“Dick Tracy”: Al Pacino kao negativac Big Boy Caprice+

Iste godine, Al Pacino se pojavio kao stariji Michael Corleone u trećem dijelu The Godfather. U pričama, njegov kontraverzni lik pokušao je legalizirati svoj posao i riješiti probleme njegove djece čije su uloge igrali Frank D'Ambrossio i Sofia Coppola, kći legendarnog režisera.

Kuma 3: Michael Corleone 20 godina kasnije+

Nakon finala gangsterske sage, Al Pacino je svojim sopstvenim novcem povukao sopstvenu dramu “Lokalni stigmatić”, gdje je takođe igrao glavnu ulogu. Međutim, tada se stidio da filmu dodeli potez, i tek 2007. godine prvi rediteljski rad Al Pacina objavljen je na diskovima zajedno sa drugim, novijim kreacijama (“U potrazi za Richardom” i “Kineskom kafom”).

“Local Stigmatic”, Al Pacino režijski debi+

Godine 1991. ponovo se sreo sa Michelle Pfeiffer u filmu “Frankie i Johnny.” Sledila je uloga briljantnog prodavca Ricky Romaa u filmu “Glengarry Glenn Ross” (poznatiji i kao “Amerikanci”), što je Al Pacino donelo treću nominaciju za Oskara.

Al Pacino i Michelle Pfeiffer+

  1. dugo očekivana Oskara nagrada dodeljena je Al Pacino za film “Miris žene” u kategoriji “Najbolja muška uloga”.Iskrenu dramu o odnosu mladog učenika Charlie Simms (Chris O'Donnell) i Frank Slater, penzionisani cinični pukovnik, potpuno slepi i sanjaju o samoubistvu, imali su efekat bombe.

Al Pacino, tango iz filma “Miris žene”

Iste godine, glumac se vratio u imidž diler droge u filmu “Put Carlito”, čija je zavera izgledala kao alternativni završetak priče Tony Montana. Protagonista, glavni trgovac drogom Carlito Brigane, izašao je iz zatvora i žudio da se bavi prošlošću, započinje novi, iskreni život sa svojom voljenom.

O filmu “Put Carlito”+

  1. godine održana je premijera kriminalne drame “Borba”, gdje su publika svedočila o sukobu između likova Al Pacina i Roberta De Niroa, a takođe su cenili glumačke sposobnosti Val Kilmera, Tom Sizemorea i Danny Trejo.

Snimljena iz filma “Borba”, 1995+

Tandem Al Pacino i Johnny Depp se prisetili publike u filmu “Donnie Brasco” – mladi Depp je igrao agenta FBI-a, a Pacino se pojavio kao stariji gangster u kojem je trebao partner.

Al Pacino i Johnny Depp igraju zajedno u Donnie Brascu+

  1. godine, jedan od najboljih, prema mnogim kritičarima, na ekranima su se pojavili Al Pacino filmovi, Devil's Advocate. U priči, neobično srećni mladi advokat (Keanu Reeves) dobio je odličnu ponudu od velike pravne korporacije. Zajedno sa svojom suprugom Mary Ann (Charlize Theron), preselio se u luksuzni stan u New Yorku i sastao se s rukovoditeljem kompanije – impresivnim Johnom Miltonom, čija je uloga Al Pacino donela titulu “Najbolji zlikovac” MTV-a. “Al Pacino je igrao đavo sa zadovoljstvom, graničući se na ravnotežu”, pisali su kritičari o filmu.

Đavolski advokat: Al Pacino i Keanu Reeves dijalog

Dve godine kasnije, premijera trilera “Njegov čovek”. Ovaj put, Al Pacino je otišao daleko dalje od uobičajenih tragova kriminala i odigrao producenta emisije Lowell Bergman, koja pomaže osoblju Rasela Crowea, Dr. Wyganda, koji otkriva tajne duvanskih korporacija.
Godine 2002. glumac se pojavio na setu trilera “Insomnia” Christophera Nolana kao detektiv Vil Dormer. Iste godine, Al Pacino je u filmu naučne fantastike “Simon” izvodio jednu od najtraženijih, što se, međutim, nije moglo pohvaliti fenomenalnim brojem prodatih karata.Ovdje je odigrao direktora, koji je dobio na raspolaganju veštačkoj inteligenciji, majstorski imitirajući svakog glumca.

Al Pacino u filmu “Insomnija”

Zatim su sledili uloge u niskobudžetnim filmovima “Recruit” sa Colinom Farrellom, “Gigli” Ben Ben Affleckom i Jennifer Lopezom, venecijanskim trgovcem sa Jeremijem Ironsom, kao iu TV seriji “Angels in America”.

“Anđeli u Americi”: prva serija sa Al Pacinom u glavnoj ulozi+

2007 je održan za Al Pacino pod pokroviteljstvom “Prijatelji trinaest okeana” Stephena Soderbergha, gde je glumac igrao ulogu “lošeg momka” Willie banke, vlasnika kazina, koji je prešao put Džordžu Kluni i njegovoj lojalnoj ekipi.

Al Pacino je 2007. godine prešao put do Danny Ocean+

Al Pacino se 2010. godine pojavio u biografskoj traci “Ne znaš Jack”, igrajući dr. Jack Kevorkian, koji je branio ljudsko pravo na evatanaziju. Uloga je dopunila zbirku nagrada glumca nagradama “Emmy” i “Golden Globe”. Kevorkian, koji je bio prisutan na premijeri, visoko je cenio igru ​​Al Pacina.

Pravi Jack Kevorkian i Al Pacino na njegovoj slici+

Al Pacino je 2011. godine nastupao u neobičnom žanru komedija sa kamerom u filmu sa Adam Sandlerom “Such Different Twins.”Iskustvo je bilo neuspešno – glumac je dobio nagradu protiv zlatne maline u nominaciji “Najgora muška uloga”.

Cameo Al Pacino i Johnny Depp (“Tako različite blizance”)+

Lični život al Pacino

Al Pacino nikada nije volio da oglašava svoj lični život, iako je bio vrlo, vrlo bogat. Na početku filmske karijere, sreo se još jednu ambicioznu glumicu – Jill Kleiberg.

Prva djevojka Al Pacino Jill Kleiberg+

Njihov romantični odnos trajao je pet godina, ali 1971. godine, na setu prvog dela Kuma, Al Pacino počeo je romantiku sa kolegom na setu Diane Keaton, koji je igrao devojku Michael Corleone. 1974. godine, nakon premijere drugog dela njihovog romantičnog odnosa otišli su u “ne”.

Al Pacino i Diana Keaton

Al Pacino se 1977. susreo sa Marta Keller, koja je igrala svog partnera Lillian u filmu Life to Lend. Roman nije dugo trajao, ali glumci su održavali prijateljske odnose.

Al Pacino i Martha Keller+

  1. godine, Al Pacino je imao kćerku Juliju Mariju od glume učitelja Jen Terrant.

Najstarija ćerka al Pacino+

  1. Al Pacino je imao intimnu vezu sa zvezdom “Vacations” Beverly D'Angelo, koji mu je 2001. godine mukao blizance Anton James i Olivia Rose.Uprkos običnoj deci, glumci su prestali da komuniciraju 2003. godine.

Al Pacino i Beverly D'Angelo sa decom+

Al Pacino je više puta izjavio da je otac najbolje što se desilo u njegovom životu. Uvek je planirao raspored rada tako da je mogao da provede što više vremena sa decom.

Al Pacino i njegova djeca, blizanci Anton i Olivia+

Čak iu naprednom dobu, Al Pacino nastavlja da održava sliku zgodnog čoveka u ljubavi. Tako je 2013. godine šokirao ljubitelje romance sa 33-godišnjim latinoameričkim modelom Lucy Saul.

Al Pacino sada

Među najnovijim uspešnim filmovima uz učešće Al Pacina, moguće je spomenuti i dodirljive tužne slike “Second Chance” i “Manglehorn”, koje su objavljene 2014

Al Pacino u filmu “Manglehorn”+

U 2016. godini premijera trilera japanskog reditelja Shintaro Shimosawa “Worse Than a Lie”, u kojoj su i glavne uloge igrali Anthony Hopkins i Josh Duhamel.

Old Guard Hollywood: Al Pacino i Anthony Hopkins

  1. godine, očekuje se pojavljivanje Quentin Tarantino Thrillera Once Upon a Time u Hollywoodu na setu zvezda kao što su Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie. Al Pacino je igrao prateću ulogu.Pored toga, premijera Irca Martina Scorsesea zakazana je za istu godinu, u kojoj je glumcu već dodeljena jedna od glavnih uloga zajedno sa Robertom De Niroom.

https://bs.odkurzacze.info/4344-al-pacino-biography-news-photo.html

Preuzeo   Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *