Radionica Centra za socijalni rad održana u Bačkom Gradištu: Nasilje nije privatna stvar

Zaposleni u Centru za socijalni rad Bečej po selima opštine Bečej govore o uslugama koje pružaju

 Autor TV Redakcija

Nasilje u porodici ili između partnera, nasilje u koje su uključena deca, kao žrtve ili kao nasilnici, ništa od tih oblika nije privatna stvar i ništa ne treba trpeti već suočiti nasilnika sa posledicama takvog ponašanja, prijavom nadležnim organima, među kojima je Centar za socijalni rad. Samo u proteklih nedelju dana u toj ustanovi radilo se na 20 slučajeva koji uključuju neki od vidova nasilja – fizičko, koje često prati i psihičko, ekonomsko, ali i seksualno.

Sa ciljem da se svoje usluge približi meštankama sela u opštini Bečej i da se građanima ukaže na to Centar za socijalni rad nije samo ustanova koja se bavi materijalnim davanjima, juče je u Bačkom Gradištu održana radionica na temu nasilja u porodici i partnerskim odnosima. Pored toga podeljene su informacija o ostalim uslugama koje ova ustanova pruža, kao što je smeštaj, vođenje slučajeva starateljstva, usluge sa osobe sa smetnjama u razvoju.
Među učesnicama sinoćnjeg događaja bile su i one koje su bile žrtve nasilje.

Radionici su prisustvovale i meštanke koje žele da podstaknu svoje okruženje da bude odgovornije u prijavljivanju nasilja bilo koje vrste jer ničiji život ne sme biti ugrožen.
Projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji opština Bečej realizuje uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije ulazi u završnu fazu. U svakom od bečejskih sela organizovano je niz aktivnosti, poput radionica na temu zdravlja, socijalnih usluga i pitanja starih osoba i ostvarivanja njihovih prava, ali i edukacije u oblasti šivenja, rada na računaru, jezika sredine.

Krajnji cilj je da ustanove u budućnosti i same u svojim programima predvide više radionica i obilazaka sela.

Pogledajte TV prilog

Oznake      

Preuzeo    Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *