Općina Centar im srušila kuću: Porodica Fejzagić ostala bez krova nad glavom

Oktobar 22, 2019

Po nalogu inspekcije sarajevske Općine Centar danas je srušena kuća prodice Fejzagić koja je time ostala bez krova nad glavom.

Kuća je srušena bagerom u svega nekoliko minuta dok su članovi porodice šokirani posmatrali cijelu situaciju, a veliki broj policajaca je blokirao prilaz kući.

Ramiza i njen brat su potvrdili da nisu imali dozvolu za gradnju kuće na zemlji koju su naslijedili od oca, ali su kazali da su se više puta obraćali općini, gdje ih nisu htjeli primiti.

Na licu mjesta su se mogli čuti komentari da nije jasno zbog čega se ruši ova kuća kada u naselju ima još 20-ak nelegalnih objekata čiji vlasnici, za razliku od Fejzagića, imaju gdje otići.

Ramiza, koja je bolesna i nedavno je operisana, kazala je novinarima da je sramotno ovo što joj se dešava u gradu u kojem je rođena.

Iz Općine Centar su kazali da je riječ o nelegalnom objektu, te da je, nakon provedenog postupka inspektorata, Općina Centar izdala nalog za uklanjanje građevine.

Kako su istaknuli, Općina Centar se snažno zalaže za urbanizaciju i izgradnju, ali upućuju apel svim investitorima da prije bilo kakvog početka radova pribave potrebne saglasnosti, te da se u toku izgradnje pridržavaju izdatih dozvola.

(portal-udar.net)

IZVOR  D.Mrkić 

Romski portal Udar

Preuzeo  Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *