Smenjen načelnik Hitne pomoći koji je seksualno uznemiravao medicinsku sestru

Autor: Gordana Nastić  Objavljeno: 19.10.2019. u 11:16

Tvrdnje koje je nedavno u javnost iznela medicinska sestra Danijela Cvetković, zaposlena u službi Hitne pomoći u vranjskom Zdravstvenom centru, da je načelnik doktor Slađan Stanisavljević godinama seksualno uznemirava šaljući joj lascivne SMS poruke, dobrano je uzburkala duhove u ovoj ustanovi, ali i u samom gradu.

Detalji ovog dogđaja ne prestaju da se prepričavaju i sada kada je rukovodstvo Zdravstvenog centra smenilo Stanisavljevića sa mesta načelnika ove službe.

Ova vest obelodanjenja je i na sajtu Zdravstvenog centra tako što je objavljeno da je za novog načelnika Hitne pomoći imenovan doktor opšte medicine Danijel Milovanović.

Da podsetimo, sve je počelo kada je medicinska sestra Danijela Cvetković obelodanila da godinama trpi seksualno uznemiravanje od Stanisavljevića, načelnika Hitne pomoći,  koji joj je godinama slao lascivne SMS poruke i to pogotovo kada je bio u alkoholisanom stanju.

Danijela je svoj problem pokušala da reši u kolektivu. Glavna sestra Jasmina Ristić joj je obećala zaštitu. Ona je potražila pomoć i od Slaviše Bulatovića, narodnog poslanika i prvog čoveka Srpske napredne stranke u Vranju, ali se, nažalost, sve završilo samo na obećanju.

Međutim,umesto zaštite ona je dobila premeštaj zbog čega je morala da zapreti da će ceo slučaj prijaviti policiji i tužilaštvu.

Na sve prozivke Stanisavljević je odgovarao da ne želi da se u medijima rešavaju nesuglasice zaposlenih u Zdravstvenom centru, tvrdeći pri tom da nije bilo nikakvih pretnji i mobinga.

Bilo, kako bilo, u celoj ovoj priči sestra Danijela je pokazala veliku hrabrost, iznevši u javnost problem sa kojim se suočava veliki broj žena u ovoj zemlji i pokazala da sve one koje trpe ovakav i sličan vid nasilja, treba isto da urade.

Preuzeo  Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *