Kakanjke donirale kosu za djecu oboljelu od raka

Oktobar 21, 2019

Foto: Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka

Proteklog vikenda u Re-Al centru u Kaknju, građanke ovog grada su šišanjem i doniranjem kose, pružile podršku djeci oboljeloj od raka.

Akcija šišanja i doniranja kose za izradu perika za djecu oboljelu od raka održana je u okviru projekta Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka iz Sarajeva “Moja kosa-tvoja kosa”, a u Kaknju organizirala ju je Nejra Šabeta, trenerica Naše škole sporta.

Veliko srce i humanost i ovaj put pokazao je veliki broj građanki. Akciji su se odazvale učenice osnovnih i srednjih škola, i građanke svih dobnih skupina, a  sve s jednim ciljem –  darovati kosu za djecu koja se bore za život.

Naročito raduje da su najmlađe Kakanjke  svjesne šta znači biti human, jer su kosu u većem broju donirale mlađe sugrađanke.

Navedena akcija je prvobitno realizovana u maju ove godine unutar Naše škole sporta, da bi se sada proširila na sve zainteresovane građane.

“Danas se održala akcija doniranja kose poznatija pod nazivom “Moja kosa tvoja kosa”. Ideja je definitivno spontano nastala, s treninga,duga kosa često smeta, i evo sada kada je završila akcija, ja ne znam ništa drugo reći osim “Hvala”. Danas je to bila glavna riječ koja je konstantno odzvanjala ovim prostorom. Svi smo se jedni drugima zahvaljivali jer smo to zaista i mislili. Atmosfera radna, umorna, ali tako pozitivna”, rekla je organizatorica Nejra Šabeta.

Ovoj akciji pridružio se veliki broj kakanjskih frizera i frizerki, koji su svojim volonterskim radom doprinjeli sveukupnoj organizaciji.

Na kraju dana prikupljeno je 63 kose, koje će služiti za izradu perika za djecu oboljelu od raka.

“Danas smo svi besplatno radili, ali taj rad je plaćen osmijehom i zadovoljstvom. To nema cijenu”, istakla je Nejra.

Romski portal Udar

(portal-udar.net)

Izvor  D.A.

Tagovi   Udruženje  Srce  za djecu oboljelu od raka

Preuzeo   Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *