Vranje u danima makedonske kulture

Autor: Gordana Nastić  Objavljeno: 20.10.2019. u 10:57

Povodom održavanja manifestacije pod nazivom 14. Dani makedonske kulture u Vranju, vršilac dužnosti ambasadora Republike Severne Makedonije u Srbiji Aleksandar Popovski je posetio Udruženje Makedonaca „Goce Delčev“.

On se tom prilikom sastao i sa zamenikom gradonačelnika Nenadom Antićem, koji je pozdravljajući makedonskog ambasadora istakao da srpski i makedonski narod imaju odličnu saradnju i da će nastaviti da je neguju i nadalje.

„Lokalna samouprava ima dobru saradnju i sa Udruženjem Makedonaca „Goce Delčev“ u Vranju, a to smo potvrdili realizacijom mnogih zajedničkih projekata“, rekao je Antić.

Zahvaljujući se na srdačnom prijemu vršilac dužnosti ambasdora Severne Makedonije Popovski je kazao da je saradnja između Srbije i Makedonije na veoma visokom nivou što je i potvrđeno nedavnim potpisivanjem Deklaracije o uspostavljanju slobodnog protoka ljudi, robe, usluga i kapitala na Zapadnom Balkanu.

Predsednik uduženja Makedonaca „Goce Delčev“ Peco Risteski je istakao da se u Vranju izuzetno poštuju prava makedonske manjine.

Svi oni su se založili i za pokretanje inicijative za ukidanje zelenog kartona kako bi se Srbima i Makedoncima omogućila bolja saradnja .

Preuzeo  Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *