„Borini pozorišni dani“ u novoj zgradi Pozorišta

POSTAVIO: JUGPRESS              OKTOBAR 19, 2019

VRANJE

Ovogodišnji „39. Borini pozorišno dani“ u Vranju biće održani pod nazivom „Povratak kući“. Nakon sedam godina ova traicionalna manifestacija biće organizovana u matičnom pozorištu koje je renovirano i postalo jedno od najlepših i najsavremenijih u Srbiji.

Pozorišni dani koji se priređuju u čast velikog pisca koji je proslavio Vranje, Borisava Stanovića počinju 23. oktobra gostovanjem Narodnog pozorište iz Beograda predstavom “Rodoljupci”, rađenoj po istoimenoj komediji Jovana Sterije Popovića, u režiji Andraša Urbana.

Ovaj reditelj na scenu je postavio i pozorišni komad M.I.R.A. koji će Vranjanci moći da vide drugog dana festivala u izvođenju Bitef teatra. Predstava je posvećena životu i radu osnivača ovog pozorišta Miri Trailović.

Ljubitelji pozorišne umetnosti, 25. oktobra, biće u prilici da uživaju u savremenijoj verziji Molijerovog komada “Tartif”, rađen u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Narodnog pozorišta iz Sombora.

Andrićeva “Na Drini ćuprija” na programu je, 26. oktobra.  Izvešće je glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Nedelja, 27. oktobar, je rezervisana za gostovanje Jugoslovenskog dramskog pozorišta koje će izvesti pozorišni komad „Zašto je poludeo gospodin R“, koji je režitao Bobo Jelačić.

Čast da, 28. oktobra, zatvori manifestaciju pripala je vranjskom pozorištu. Za ovu priliku reditelj Jug Đorđević na scenu je postavio „Nečistu krv“ Borisava Stankovića.

Ove godine neće biti stručnog žirija kao što je to bilo ranije pa će najbolju predstavu na festivalu birati publika.

Pojedinačne karte koštaju 600 dinara, a komplet ulaznica za ceo festival je 3.000 dinara.

U pratećem programu manifestacije biće izvedene predstave za decu  “Žurka kod plavog zeca” vranjskog pozorišta, monodrama Zorana Karajića “Bog te mazo” u režiji Tome Kuruzovića i stand-up komedija “Najgori do sada” Marka Nikolića.

Predviđeno je i otvaranje izložbe fotografija, kao i promocija knjige diplomiranog dramaturga i magistra teatrologije Ksenije Radulović.

Preuzeo   Evropske romske novine

Komentariši