ŽENA NARKO-BOSA IZ SRBIJE RADI KAO IZVRŠITELJ: Suprug uhapšen zbog 2,5 tona droge, a ona pleni imovinu građanima!

ŽENA NARKO-BOSA IZ SRBIJE RADI KAO IZVRŠITELJ: Suprug uhapšen zbog 2,5 tona droge, a ona pleni imovinu građanima!

Dok je Goran Antonić (38) razvijao narko-biznis u Španiji i od njega zarađivao milione, njegova žena plenila imovinu građanima kao član komore javnih izvršitelja

Supruga Gorana Antonića (38), koji je u aprilu uhapšen u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji u Španiji, a potom označen kao vođa kriminalne grupe kod koje je pronađeno 2,5 tona droge, radi kao izvršitelj u Beogradu

Kako se saznaje, ona je diplomirani pravnik, na spisku javnih izvršitelja je od 2013. i posle hapšenja muža radi isti posao naplate dugova.

 

Beograđanin Goran Antonić, kako je Kurir pisao, uhapšen je sredinom aprila ove godine. Policija je tada na teritoriji Barselone i Valensije otkrila tri ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Na otkrivenim “plantažama” pronađeni su zasadi više od 2.500 biljaka, čija je ukupna težina procenjena na oko 2,5 tona.

– U međunarodnoj akciji tada je učestvovala i srpska policija i ukupno je uhapšeno devet osumnjičenih. Iako su im lisice stavljene u Španiji, i u Srbiji su pretresane njihove kuće i stanovi. Na udaru se tada našla i Antonićeva vila s bazenom, kao i druge nekretnine čiji je vlasnik u Beogradu – kaže izvor

Tada su, kako navodi, oduzeti luksuzni automobili i zaplenjena veća količina gotovog novca koji je pronađen u kućama i stanovima. On dodaje i da je suprug javne izvršiteljke poznat policiji odranije.

– Pre nekoliko godina ranjen je u pucnjavi i tada je ostao bez noge. Tada je odbio saradnju s policijom i nije želeo da kaže ko je pucao u njega. Poseduje veliki broj stanova, uglavnom na Vračaru – objašnjava naš sagovornik.

Zarada

Inače, kako su objavili španski mediji posle velike akcije hapšenja, osumnjičeni Srbi su uglavnom iznajmljivali vile na periferiji Barselone i Valensije i pravili laboratorije s veštačkim uslovima za uzgajanje marihuane. Drogu su potom, kako se sumnja, distribuirali po zapadnoj Evropi.

– Procena je da je kriminalna grupa sa Antonićem na čelu na svaka tri meseca iz svojih laboratorija prodavala po pola tone marihuane. Kad se uzme u obzir cena ove droge, to znači da su praktično na svaka tri meseca zarađivali dva miliona evra, odnosno da je njihova godišnja zarada bila osam miliona evra – otkriva sagovornik

Ko su javni izvršitelji

Obučeni diplomirani pravnici

Javni izvršitelj mora da bude diplomirani pravnik s radnim iskustvom i položenim izvršiteljskim ispitom. Osim ovih uslova, kandidat mora da ima i položen pravosudni ispit, kao i završenu obuku.

– Sudski izvršitelj je državni službenik raspoređen na poslovima sa srednjom školom i postupa isključivo po nalogu sudije, a javni izvršitelji su diplomirani pravnici, koji su ovlašćeni da samostalno donose odluke u izvršnom postupku i sprovode izvršne radnje. Osim toga, njima je sada dato ovlašćenje da sprovode izvršenja koja su donedavno mogli samo sud i sudski izvršitelj – objašnjava sagovornik Kurira.

On napominje i da to što je uhapšen suprug javne izvršiteljke ne znači da ona ne može da radi taj posao.

IZVOR 

PREUZEO   Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *