Svest

Svest nije tvoj um. Ako bi, recimo, tvoj um bio sijalica, onda bi svest bila struja koja je osvetljava. Prigušeno svetlo svesti u umu uzrokuje zbunjenost, nerazumevanje i na kraju patnju. Um ozaren svešću smiren je i prisutan. Zrači spokojnom nežnošću koja umiruje druge ljude. Ako shvatiš svest kao svoje „unutrašnje svetlo“, bićeš blizu razumevanja njenog vitalnog značaja.

Kvalitet svesti određuje ti kvalitet života. Veoma je važno da ti svest bude ustreptala i budna. Naš mozak većinu vremena radi kao automat. Neprekidno mentalno naklapanje dobar je primer odsutnog uma. Hiperaktivni um, danas toliko uobičajen da se smatra normalnim, troši ogromne količine energije i neprekidno nas uvaljuje u nevolje. Ostali simptomi uključuju brigu o budućnosti ili zarobljenost u prošlosti, dosadu, frustraciju, bes, nervozu i strah. Zamagljena svest naš svet pretvara u jezivo mesto.

Svest je uvek i svuda prisutna, samo što mi na nju ne obraćamo pažnju. Znam da zvuči pomalo čudno, ali tako je. Obično smo preokupirani stvarima, ljudima i mislima koji čine naš svakodnevni život. Svesni smo svega toga, ali da li smo svesni same svesti? Ne tako često. Mnogi od nas ne bi prepoznali čistu svest ni kad bi nam ona prišla i pružila ruku. Ali to će se uskoro promeniti.

Razumevanje svesti uopšte nije neophodno da biste aktivirali njena čudotvorna dejstva. Ipak, bilo bi korisno da imate određeno znanje o njoj da biste mogli drugima da objasnite kako da tako brzo dođu do dobrog raspoloženja. Kao što ćete uskoro i otkriti, činićete čuda zabavljajući se pri tom, a čista svest biće vam prirodno stanje, poput disanja.

Da vas pitam nešto: Da li vam je ikad ponestalo misli? Ne bih rekla. Jedno je sigurno u vezi s mislima – od prvog do poslednjeg našeg daha, one su neprestano prisutne. Ako su misli energija, a nikad nam ne ponestane misli, onda je razumno pretpostaviti da je izvor misli zapravo nepresušni izvor energije. Takođe se nameće zaključak da bismo imali ogromnu korist ako bismo se direktno povezali s izvorom naših misli. Ispostavlja se da otkrivanje tog izvora ima ogroman lekoviti uticaj na fizička oboljenja, međuljudske odnose, finansijski uspeh, emocionalno stanje, i da, čak i na ljubavni život. Svaki aspekt našeg života predivno se transformiše kada jednostavno postanemo svesni odakle sve počinje. A taj primarni izvor je naš uvek prisutni saputnik – čista svest.

Čista svest je izvor energije, ali ona sama nije energija. To znači da se ona ne kreće. Poseduje potencijal da stvara, ali ga još uvek nije realizovala. Nema ni oblik. Moglo bi se reći da je čista svest savršenstvo koje čeka da se izrazi.

Sada možda mislite: „Kuda sve ovo vodi?“ Drago mi je da ste postavili to pitanje. Ako želite da se igrate isključivo na relativnom polju života, slobodno uživajte u tome. Ali ako želite najveću moć i najsavršeniji red, morate uspostaviti kontakt s izvorom celokupnog znanja, sa čistom svešću. Postoji na hiljade modaliteta za isceljenje koji su povezani s različitim nivoima života. Telesne vežbe i kiropraktika efikasne su na grubom fizičkom nivou. Lekovite biljke i lekovi funkcionišu na molekularnom nivou. Akupunktura i energetsko lečenje koriste suptilne energetske talase. Nijedna od ovih metoda isceljenja nije osmišljena tako da crpi energiju direktno iz izvora kreacije.

Biljana Gabriell Zivovic

060/3292333

Facebook

Izvor   Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *