Ograničavajuća uverenja

Naš identitet do trideset i pete godine gotovo u potpunosti uslovljava niz negativnih ponašanja i verovanja koja su oblikovala stvarnost, a kako neprestano ponavljamo jedne te iste misli, koje aktiviraju iste osećaje, zbog kojih ponavljamo iste radnje i doživljavamo ista iskustva, tako naši mozgovi sve više odbacuju mogućnost delovanja izvan okvira te se priklanjaju starim i poznatim rešenjima.

– Sve što jesmo moguće je menjati, ali trebamo se fokusirati na ono što želimo, a ne na ono što ne želimo. Taj iskorak podrazumeva napor, ali svaki puta kad se odvažimo pomisliti nešto novo, ili se prepustiti novoj aktivnosti, mozak to beleži. Pritom prekidamo krug ponavljanja određenog ponašanja i otvaramo vrata promeni.

Ograničavajuća uverenja……

Najveća imena u povesti čovečanstva bila su nepokolebljivo posvećena viziji budućnosti, iako u svojoj neposrednoj okolini nisu imala nikakvu potvrdu ili naznaku da je takva budućnost moguća. No, njihov um nije bio ograničen sadašnjim trenutkom – oni su doslovno bili ispred svog vremena.

– Da bismo ostvarili svoje snove – bolje zdravlje, novu vezu, kreativan posao ili duboko duhovno iskustvo – trebamo ih stvoriti već Sada. Trebamo početi misliti, osećati i živeti tu novu stvarnost u sadašnjem trenutku, pre nego se ona zaista ostvarila. Vibracija novog JA koju na taj način odašiljemo u kvantno polje pre ili kasnije materijalizovati će se u sadašnjem trenutku i naš će san postati stvarnost.

Ne radi se o magičnoj piluli, niti procesu koji se događa preko noći. Za novo ja potrebno je uložiti vreme i trud, odbaciti uverenja, osećaje i ponašanja koji su nas u prošlosti ograničavali i hrabro krenuti na putovanje koje će nam pokazati beskraj mogućnosti.

Ako je rezultat ostvarenje „nemogućeg“, hoćemo li dozvoliti da nas išta zaustavi u tome..SREĆNO !

 

Biljana Gabriell Zivovic

060/3292333

Facebook 

Izvor: Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *