Epilog drame u Banjaluci: Starica i njena kćerka ostale bez doma na osnovu dokumentacije bez pečata

Objavljeno: Petak, 18 Oktobar 2019 08:49

Porodica sada ima osam dana žalbe o kojoj će odlučiti Okružni sud u Banjaluci, ali to nije odgodilo izvršenje odluke o deložaciji

Banjalučka porodica Popović, starica Vukosava i njena kćerka Sanja brutalno su danas izbačene, prilikom deložacije, iz porodične kuće u kojoj su živjele 50 godina i to na osnovu dokumentacije koja, kako će se naknadno ispostaviti, nije ni imala urednu ovjeru, odnosno pečat.

Porodica sada ima osam dana žalbe o kojoj će odlučiti Okružni sud u Banjaluci, ali to nije odgodilo izvršenje odluke o deložaciji.

Advokat porodice Popović, Smiljana Moravac Babić izjavila je da u 24 godine advokature ne pamti sličan slučaj.

– Popovići su bukvalno izvučeni iz svoje kuće u kojoj su živjeli 50 godina i to zbog navodnog duga od 7.000 maraka a kuća vrijedi 200.000 maraka. Sudski izvršilac je krio odluku suda koja nije imala ni pečata. Ovo danas je urađeno bez poštivanja osnovnih ljudskih prava, a prijetili su mi i krivičnom prijavom – izjavila je advokat deložirane porodice.

Dodala je da je zbog načina na koji je obavljena deložacija i svega ostalog ostala u šoku.

-I dalje ne mogu da vjerujem da se sve ovo dogodilo danas. Majka i kćerka su molile na sve načine da se deložacija odgodi, govorila sam da imaju pravo na zaštitu, a ovo je ravno kriminalu – rekla je advokat porodice Popović.

Sanja Popović je za Srpskainfo izjavila da u porodičnoj kući žive 50 godina, te da su je uredno otplatili kada je bio otkup stanarskog prava.

– Tužio nas je Janko Trivić koji je izmislio dug od 7.000 maraka. Danas su došli sa dokumentima koji nisu ovjereni – izjavila je ogorčena Sanja Popović, prenosi

IZVOR        Srpskainfo

PREUZEO   Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *