Leskovački pisci: Vesna Ristić – Specijalna nagrada žirija u Bukureštu

LESKOVAC-  Vesna Ristić, talentovana leskovаčka pesnikinja, u Bukureštu, na Internacionalnom Festivalu World Poetruy Chamipoship 2019. osvojila je specijalnu nagradu stručnog žirija Premiul De Ehecelenta – nagrada za izvrsnost.

-Jedna od pesama, „Rekvijem za sreću“, ušla je u Svetsku antologiju. Pored sertifikata i diplome, dobila sam i medalju i Antologiju, kaže Вesna Ristić.

Vesna Ristić rođena je u Leskovcu, gde živi i radi. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u rodnom gradu, a Višu pedagošku u Vranju. Pisanjem se bavi od najranijih dana. Učestvovala je na brojnim priredbama i literarnim konkursima. Dobitnica je više književnih nagrada. Objavljivala je u revijama, časopisima i zbornicima. Autor je zbirke pesama „Savršeno-nedovršeno”. U pripremi su: „Plavi vetar“ i  „Srbijo, ne dam te nikome“.

Ocena kritike: Sa ovom naglašeno ženskom lirikom, suzdržanih, ali dubokih emocija, lako se nalazi zajednički jezik, još lakše se prihvata njen ispovedni ton i neprimetno se upada u zavodne lavirint reči koje Vesna Ristić sa velikom i istrajnom strašću gradi. Srećom, ona sa veliko ljubavlju i zanosnim strastima gradi te lavirinte i uvodi čitaoca ka izlazu, malo zbunjenog, malo ljubomornog, malo ljubopitnog, ali nimalo ravnodušnog. Vesna, sa imenom proleća, ovaj maj rascvetava  svojim stihovima. I kao što proleće uvek iznova počinje i izdancima bokori prirodu, tako i ova poezija otvara svoje latice i poziva radoznale oči da u saće duha i osećanje prenesu sokove što su ih sa reči ovih pesama upile.

Preuzeo: Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *