JAVNI POZIV ROMIMA SREDNJOŠKOLCIMA ZA STIPENDIJE

11.10.2019.

SREDNJOŠKOLSKE STIPENDIJE ZA ROME

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Javni poziv namijenjen pripadnicima romske nacionalne manjine, polaznicima prvih razreda srednjih škola, za stipendiju Ministarstva znanosti i obrazovanja za školsku godinu 2019./2020. Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane potpore – stipendije je 11. studenog 2019. godine.

ROMI.HR

Pravo na sudjelovanje na  natječaju za srednjoškolske stipendije ima učenik, koji je hrvatski državljanin i pripadnik romske nacionalne manjine s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, upisan u prvi razred srednje škole. Iznimno, pravo prijave na natječaj ima i učenik koji je upisan u 2, 3 ili 4 razred srednje škole, a ranije nije ostvario pravo na stipendiju.

Pravo na stipendiju učenici ostvaruju od rujna 2019. godine do lipnja 2020. godine, tj. tokom trajanja školske godine. Ukupan iznos stipendije je 700 kn mjesečno. Učenici koji ponavljaju razred u školskoj godini ostvaruju pravo na stipendiju u iznosu od 300 kuna mjesečno.

Pravo na novčanu potporu nemaju učenici srednje škole ako ostvaruju pravo na stipendiju iz drugih izvora financiranja, ako nisu pripadnici romske nacionalne manjine, te ako nisu hrvatski državljani.

Sva potrebna dokumentacija, koju učenici trebaju dostaviti do 11. studenog 2109. godine, uključuje dokaz o pripadnosti romskoj nacionalnosti, rodni list učenika, roditelja ili skrbnika, izvadak iz popisa birača, preslika domovnice, uvjerenje o prebivalištu odnosno boravištu za vrijeme školovanja. Potrebna je i preslika svjedodžbe zadnjeg završenog razreda škole, preslika podataka o vlasniku tekućeg odnosno žiro računa u banci koji mora biti otvoren na ime učenika, a ne roditelja odnosno skrbnika, te pismena izjava da učenik nije korisnik druge stipendije.

Natječaj za srednjoškolske stipendije traje od 10. listopada 2019. do 11. studenog 2019. godine. Rok za podnošenje prijava učenika na Javni poziv za učeničke stipendije je ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine.

Učenici se prijavljuju za dodjelu stipendije putem Obrasca zahtjeva za dodjelu novčane potpore – stipendije redovitim učenicima srednjih škola, koji dostavlja srednja škola u koju su učenici upisani u Republici Hrvatskoj, a koji je dostupan na mrežnoj stranici Ministarstva.

O ovom Javnom pozivu više informacija možete pronaći ovdje.

http://romi.hr/vijesti-rnv/hrvatska/srednjoskolske-stipendije-za-rome

izvor. ROMI.HR sufinanciraju RNV i Agencija za elektroničke medije

                                                       

Preuzeo: Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *