Najuspešnijim srednjoškolcima Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje 1.512 nagrada

Datum: 10.10.2019 | Kategorija: Vesti, Omladina,

Na 89. sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije, kojom je predsedavao Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda, usvojena je Lista dobitnika nagrada na Konkursu za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2018. godine.

Na Konkurs se prijavilo ukupno 1.767 učenika srednjih škola, a 1.512 kandidata će dobiti nagradu Fonda za uspeh postignut na domaćim ili međunarodnim takmičenjima.

Beograd, 10. oktobra 2019. – Ministar omadine i sporta Vanja Udovicic na Sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije. FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Predsednik Fonda je istakao da će se Fond potruditi da se poveća broj nagrađivanih učenika, kao i iznos novčanih nagrada.

„Nastavljamo da nagrađujemo trud i zalaganje mladih i motivišemo ih da napreduju, usavršavaju se i postižu najviše rezultate. Time će svakako sebi olakšati dalji put kroz život i osigurati bolju budućnost, i sebi i Srbiji“, rekao je tom prilikom ministar i predsednik Fonda Vanja Udovičić.

Beograd, 10. oktobra 2019. – Ministar omadine i sporta Vanja Udovicic na Sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije. FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Na sednici je takođe doneta Odluka o usvajanju visine iznosa novčanih nagrada na navedenom Konkursu po kojoj će učenici dobiti nagrade u iznosu do 200.000 dinara, u zavisnosti od ranga, odnosno nivoa takmičenja.

Listu dobitnika nagrada po Konkursu možete preuzeti  OVDE. Obaveštenje o utvrđenim iznosima nagrada u odnosu na nivo/rang takmičenja i osvojeno mesto po Konkursu možete preuzeti OVDE.

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta nagrađeno je više od 11.100 srednjoškolaca koji su svoje rezultate postigli na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Svim dobitnicima nagrade Fonda za mlade talente čestitamo i želimo uspeh u daljem školovanju.

Ministarstvo omladine i sporta

Izvor: Ministarstvo omladine i sporta

Preuzeo: Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *