MINISTAR ANTIĆ SA MISIJOM MEĐUNARODNOG MONETARNOG FONDA I SVETSKOM BANKOM

10.10.2019.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju tokom posete Srbiji predvodi Jan Kis Martejn (Jan Kees Martijn), kao i sa predstavnicima Svetske banke, na čelu sa šefom kancelarije u Beogradu, Stivenom Ndegvom (Stephen Ndegwa).

Sastanak je održan u okviru redovne posete misije MMF-a Beogradu, sa temom aktuelne situacije u energetskom sektoru Srbije.

Na sastanku su razmotreni poslovanje i realizacija programa konsolidacije preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Srbijagas“, kao glavnih energetskih stubova naše zemlje. Obostrano je ocenjeno da se ključni ciljevi ostvaruju uz potrebu da se nastavi praćenje svih najvažnijih finansijskih, proizvodnih i investicionih parametara.

 

Takođe, jedna od tema sastanka bila su i buduća rešenja za preduzeće „HIP – Petrohemija“ a.d. Pančevo. Ministar Antić naglasio je da je budućnost te kompanije od izuzetnog značaja i ocenio da joj je strateški partner potreban zbog investicija, kako bi Petrohemija dugoročno stabilno funkcionisala.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić, pomoćnik ministra Ivan Janković, direktor JP EPS Milorad Grčić, predstavnici JP EPS, JP Srbijagas, Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Ministarstvo rudarstva i energetike

Izvor: Ministarstvo rudarstva i energetike

Preuzeo: Evropske romske novine

1 Comment

 1. Stevan Reply

  REINDUSTRIJALIZACIJA JE NEOPHODAN USLOV PRIVREDNOG RAZVOJA I OSLNJANJE NA SOPSTVENE SNAGE
  Stav:
  Strane investicije u oblastima koje donose nove proizvode su dobrodošle, ali moramo se osloniti na sopstvene snage. Ulaganje u razvoj realnog sektora jedini je način da dugoročno imamo privredni rast. Zato je potrebno razvijati proizvodna preduzeća i industrije za čijim proizvodima postoji tražnja na regionalnom i svetskom tržištu.
  Kako?
  Takav privredni rast i razvoj dešava se jedino uz pomoć države. Država mora da uloži 5 milijardi za rast veći od 3% . Država mora u svim strateškim delatnostima da zadrži kontrolni paket. Jedino će se na taj način voditi briga o opštem interesu. To ne znači vraćanje na komandnu i dogovornu ekonomiju, već razumnu, ekonomski i socijalno opravdanu ulogu države. Tako se ponašaju sve razvijene evropske zemlje (Nemačka, Francuska…..).
  S poštovanjem,
  Zastupnik “Udruženja Mladih Roma Sombor,,
  Stevan Nikolić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *