Ljajić: Nastavlja se ulaganje u turistički potencijal Dunava

Objavljeno 10. oktobra 2019.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će naredne godine biti izgrađen još jedan međunarodni pristan za kruzere na Dunavu, u Zemunu, kao i da će biti izgrađeno još pet pontona na Dunavu i Savi.

„To su početni koraci koji će Dunav, u delu koji protiče kroz Srbiju, učiniti mnogo većom turističkom atrakcijom nego do sada“, kazao je Ljajić na konferenciji za novinare navodeći da se planira i nastavak rekonstrukcija tvrđava na Dunavu, kao i dodatno ulaganje u arheološke lokalitete.

On je ukazao da Dunav kroz Srbiju sa sedam tvrđava, dva nacionalna parka i dva najveća grada u državi Beogradom i Novim Sadom, ima idealne uslove za razvoj turizma.

Dunav, koji je najpopularnija reka na svetu, više i od Nila i od Misisipija, za rečni kruzerski turizam, u Srbiji je još nedovoljno iskorišćen potencijal, ali ćemo se truditi se da to nadomestimo projektima koje planiramo“, rekao je Ljajić.

Istakao je da je rekonstrukcija tvrđave Golubac pokazala da se takve investicije isplate, jer je za šest mesci imala veći broj poseta nego za čitavu prošlu godinu, a udvostručen je i broj kruzera koji su pristajali u Golupcu.

IZVOR: MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJE

PREUZEO:Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *