Urađeno dosta ali treba još unapređivati prava LGBT

Urađeno dosta ali treba još unapređivati prava LGBT

Prethodnih godina napravljeni  su pomaci kad je reč o položaju LGBT populacije, ali oni  se i danas suočavaju sa velikom socijalnom distancom i nerazumevanjem a u pojedinim medijima su i dalje izloženi omalovažavanju i uvredljivom govoru, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uoči predstojeće Parade ponosa. Ona je rekla da očekuje da će  Parada proteći u dobroj atmosferi i navela da će zaposleni u instituciji i ove godine prisustvovati ovom događaju.

Janković je rekla da Povereniku za zaštitu ravnopravnosti stižu pritužbe za diskriminaciju LGBT osoba ali je  činjenica je da je veliki broj onih koji ne prijavljuju slučajeve nasilja i diskriminacije, zbog straha od stigmatizacije.

Iako je dosta toga urađeno ona je naglasila da i dalje treba raditi na unapređenju pravnh propisa  kako bi se ostvarile jednake pravne mogućnosti za sve građane i građanke naše zemlje.

U okviru aktivnosti u nedelji pred Paradu Ponosa poverenica Janković razgovarala je sa Fredom  Trijem, istaknutim aktivistom LGBT Stounvol revolucije, koja se u NJujorku dogodila pre 50 godina, kao prvi masovni svetski pokret za prava LGBT osoba.

http://ravnopravnost.gov.rs/uradeno-dosta-ali-treba-jos-unapredivati-prava-lgbt

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *